Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Çanakkale ilinin zengin ve köklü tarihinin somutlaştığı, çok çeşitli eserlerin sergilendiği Çanakkale Arkeoloji Müzesi; Çanakkale’de görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alır. Geniş bir kültürel mirasa sahip olan Çanakkale’nin antik dönemlerden günümüze kadar ulaşan eserlerini kronolojik sıra ile görebileceğiniz

Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Çanakkale ilinin zengin ve köklü tarihinin somutlaştığı, çok çeşitli eserlerin sergilendiği Çanakkale Arkeoloji Müzesi; Çanakkale’de görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alır. Geniş bir kültürel mirasa sahip olan Çanakkale’nin antik dönemlerden günümüze kadar ulaşan eserlerini kronolojik sıra ile görebileceğiniz müzede adeta tarihte bir yolculuğa çıkmış hissini yaşayabilirsiniz.

Müzede on iki binin üzerinde arkeolojik eserin sergilenmesinin yanı sıra çok sayıda sikke ve değişik etnografik eserler de yer almaktadır.

Çanakkale ilinin tarihi açıdan çok büyük önem taşıyan eserlerinin yer aldığı bu mirasları Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek tek bir noktada kolaylıkla görebilirsiniz. Özellikle kültür, sanat ve tarihe meraklı; müze gezmeyi seven kişilerin mutlaka görmesi ve gezmesi gereken yerler arasında bulunan müze her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Tarih öncesi çağlardan kalma eserlerin bulunduğu müzede 5 ayrı salon bulunmaktadır. Polyksena Lahiti ve Boyalı Pers Lahiti’ni görebileceğiniz müze Çanakkale’nin merkezinde yer almaktadır. Çanakkale seramiklerinde örnekleri de görebileceğiniz müzede tarihi çanak ve çömlek çeşitleri de ziyaretçilerin gösterimine sunulmaktadır.

1959 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucunda Dardanos bölgesinde bulunan eserler arasında dönemin Knidos Afrodit Heykeli’nin taş kopyası olan Afrodit heykeli en kıymetli eserler arasında yer almaktadır.

Çanakkale’nin Asos ve Gülpınar bölgelerinde gerçekleştirilen kazılardan çıkan eserler ise sikke ve cam eserler olarak müzedeki yerlerini almaktadır.

Kolay bir biçimde ulaşım sağlayabileceğiniz müze 100. Yıl Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Müzeye ulaşım oldukça kolaydır, müzeye ulaşım için minibüsleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Çanakkale’de yapılan kazılar esnasında bir çoğu yurt dışına kaçırılan eserlerin bazıları yeniden geri alınmış olmasına rağmen bazı önemli eserler maalesef kültür mirasımız olarak kaybedilmiştir. Arkeoloji Müzesi titizlik ile korunan ve sahip çıkılan birbirinden harika eserlerin sergilendiği büyüleyici bir müze olarak Çanakkale’nin eşsiz tarihine katkıda bulunmaktadır. Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve bu esnada tarihe tanıklık etmeyi seviyorsanız, Çanakkale Arkeoloji Müzesi’nde unutulmaz bir deneyim sizleri bekliyor.

Çanakkale Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
Nisan-Ekim Yaz Açılış Saati: 08:00 Kapanış Saati: 19:00
Kasım-Mart Kış Açılış Saati: 08:00 Kapanış Saati: 17:00
Tatil Günü: Hafta Sonları da Ziyaret Edilebilir
Giriş ücretli olup 5 liradır.

07 Kasım 2017
Paylaş:

Çanakkale Arkeoloji Müzesi Hakkında Yorumlar ve Öneriler

Bu Yer Hakkında Deneyimlerinizi Paylaşın

Çanakkale'de Gezilecek Yerler
Çanakkale

Çanakkale

Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü görevi gören Çanakkale, insanlığın yerleşik hayata geçtiği dönemlerden, tarihin başladığı çağlara kadar, önemli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. 17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi Seyahatnâme adlı eserinde, Çanakkale’nin düz bir ovada, bağ ve bahçeler içinde iki bin evin oluşturduğu bayındır bir şehir olarak anlatır. Çanakkale XVIII. […]