1915 Çanakkale Köprüsü´nün Temeli Atıldı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların da katıldığı törenle atıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü´nün Temeli Atıldı
Haber Giriş Tarihi: 18 Mart 2017 15:44 Gündem Haberler

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olma ünvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı.

2022 yılında tamamlanması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temeli bugün atıldı. Köprü tamamlandığında “dünyanın en uzun aralıklı köprüsü” olacak. Asya ve Avrupa arasındaki altıncı bağlantı olacak Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 metre ayak açıklığıyla, dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü ünvanını kazanacak.

Lapseki ilçesindeki Şekerkaya mevkisinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla bulunduğu 18 Mart Stadyumu’ndan video konferans sistemiyle bağlandı.

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu temel atma törenine katılarak Lapseki halka seslendi.

Konuşmanın ardından temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı