28 Mart 2024 Perşembe

Ayvacık’ta Zeytin Şenliği

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde "Zeytin Şenliği" düzenlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksek Okulunda, belediye tarafından düzenlenen şenlikte "Zeytinyağı Tadım Yarışması"nda dereceye giren üreticiler, altınla ödüllendirildi. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin,

Ayvacık’ta Zeytin Şenliği
Haber Giriş Tarihi: 01 Aralık 2017 23:14 Ayvacık Haberleri

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde “Zeytin Şenliği” düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksek Okulunda, belediye tarafından düzenlenen şenlikte “Zeytinyağı Tadım Yarışması”nda dereceye giren üreticiler, altınla ödüllendirildi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, ilçenin zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Zeytine sahip çıkıp, zeytinyağı üretimini artırarak, kaliteyi yükseltmek gerektiğini vurgulayan Şahin, “Önemli olan zeytin yağında asit oranını minimuma indirip, dizem yağları bilinçli ve Avrupa standartlarında elde etmektir. Bilinçli zeytin toplamayla beraber ilçemizde zeytinyağı kalitesi de artmaya başladı. Zeytinin ve zeytinyağının bekletilmesi konusunda da üreticilerimiz bilinçlendirilmeli. Bu kapsamda üretimde kaliteyi artırmak adına bu şenliği düzenledik.” diye konuştu.

Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez de Türkiye’nin tarımda dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu belirterek, “Ayvacık’ta 110 bin dönüm alanda zeytin üretimi yapılmaktadır. İlçemizde 50 bin ton sofralık zeytin ve 10 bin ton da zeytinyağı üretimi yapılmaktadır. Bu ürünleri katma değeri yüksek olarak piyasaya sunmak gerekir.” dedi.

Ardından 56 üreticinin zeytinyağı, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Edremit Zeytincilik Üretme İstasyon Müdürlüğü personelinin yer aldığı jüri tarafından incelendi.

Jürinin değerlendirdiği üreticilerden birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın verildi.

Daha sonra zeytin konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Paylaş:
Şalvarspor, Maça Şalvar ve Çemberleriyle Çıktı

Ayvacık Haberleri

Şalvarspor, Maça Şalvar ve Çemberleriyle Çıktı

Ayvacık kız futbol takımı Şalvarspor'un oyuncuları, üniversiteli kızlarla yaptıkları maça şalvar ve başlarındaki çemberlerle

Assos Kazılarında Balık Tabağı ve Olta Kancası Bulundu

Ayvacık Haberleri

Assos Kazılarında Balık Tabağı ve Olta Kancası Bulundu

Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları içinde kalan Antik Çağ'ın en önemli liman kentlerinden Assos'ta 2 bin 300 yıllık üç

Kazdağları’nda “Antep Fıstığı” Üretimi

Ayvacık Haberleri

Kazdağları’nda “Antep Fıstığı” Üretimi

Balıkesir'in Edremit ilçesinin bazı kırsal mahalleleri ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi ve köylerinde aşı yapılan sakız ağaçlarından (çitlembik)