28 Mart 2024 Perşembe

Ağaköy Yerleşkesi Camisi´nin Temeli Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ağaköy Yerleşkesi Camisinin temeli törenle atıldı. Ağaköy yerleşkesinde düzenlenen törene AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Ticaret

Ağaköy Yerleşkesi Camisi´nin Temeli Atıldı
Haber Giriş Tarihi: 29 Haziran 2017 0:16 Biga Haberleri ÇÖMÜ Haberleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ağaköy Yerleşkesi Camisinin temeli törenle atıldı.

Ağaköy yerleşkesinde düzenlenen törene AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, oda başkanları ve daire amirleri katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, törende yaptığı konuşmada, caminin devlet ile Bigalıların beraber inşa ettiği bir ibadethane olduğunu söyledi.

Caminin iki yıl içerisinde 10 bin öğrenciye hizmet verecek bir ibadethane olacağını ifade eden Acer, “Bu cami o anlamda büyük bir anlam taşıyor. Çanakkale AK Parti Milletvekilimin desteği ile iki tane daha bina yapma ödeneğini devletten aldık. Projesi bitmek üzere bir ay içerisinde ihalesine çıkacağız. Burada 12 bin metrekarelik, toplamda iki tane daha okul binası inşa edilecek ve Meslek Yüksek Okulumuzda buraya gelecek. Burası tam bir üniversite kampüsü haline gelme yolunda bir adım daha atmış olacağız”. diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine karşı borçlu olunduğunu söyledi.

Her zaman, ‘Ne kadar çalışsak bu millete olan borcumuzu ödeyemeyiz’ dediklerini hatırlatan Turan, şöyle konuştu:

“Biz, üç gün buralardayız. Çalışacağız ve asla yorulmayacağız. Çalışmalarımızı daha öne alacağız. Bu milletin ekonomik geleceği adına, siyasi geleceği adına hiç kimsenin yan bakmasına imkan vermeyeceğiz. 15 Temmuz’da çok büyük bedel ödedik. 250’ye yakın şehidimizi bir günde verdik. Ben şehit ailelerini geziyorum Ankara’da İstanbul’da. Dehşet tablolar var.”

Tören sonunda İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu tarafından dua yaptırıldı.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

Uluslararası öğrencilerden Barış Pınarı Harekatı’na destek

ÇÖMÜ Haberleri

Uluslararası öğrencilerden Barış Pınarı Harekatı’na destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) okuyan uluslararası öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı'na asker selamı ile destek

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya