18 Nisan 2024 Perşembe

Biga’da “Kodlama ve Robotik Atölyesi” Açıldı

Biga ilçesinde, Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulunda "Kodlama ve Robotik Atölyesi" açıldı. Okul Müdürü Recep Topal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilgisayar yazılımına ilk adımı atölyede atacağını söyledi. Öğrenciler için bir ihtiyaç analizi

Biga’da “Kodlama ve Robotik Atölyesi” Açıldı
Haber Giriş Tarihi: 12 Ekim 2017 13:29 Biga Haberleri

Biga ilçesinde, Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulunda “Kodlama ve Robotik Atölyesi” açıldı.

Okul Müdürü Recep Topal, açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilgisayar yazılımına ilk adımı atölyede atacağını söyledi.

Öğrenciler için bir ihtiyaç analizi yaptıklarını ve atölyeyi açmaya karar verdiklerini belirten Topal, “İlkokul müfredatında böyle bir ders yok. İlkokullarda bilgisayar öğretmeni yok. Biz de iki aşamalı bir plan yaptık. Kodlama eğiticisi yetiştirmek ve kodlama eğitimi için ortam hazırladık.” dedi.

Topal, kodlama eğiticisi yetiştirmek için öncelikle gönüllü öğretmenler belirlediklerini ifade ederek, “Öğretmenlerimiz belgelerini aldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansına hibe destekli bir eğitici eğitimi projesi yazdık. Projemiz kabul edildi. Alanya Üniversitesinden bir akademisyen tarafından öğretmenlerimize 4 gün süreyle eğitim verilerek, öğretmenlerimiz kodlama dersi vermeye yetkili ve yeterli hale getirildi. Öğrencilerimizi kodlamaya motive etmek amacıyla özel bir kodlama atölyesi oluşturduk.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da