Bigalı Esnafların Kredi Limiti Yükseltildi

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sokullu, 870 üyesi bulunan kooperatifin 750 üyesinin 35 milyon liralık kredi limitinden yararlanabileceğini söyledi. Başkan Sokullu gazetecilere yaptığı açıklamada,

Bigalı Esnafların Kredi Limiti Yükseltildi
Haber Giriş Tarihi: 31 Ekim 2017 15:52 Biga Haberleri

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sokullu, 870 üyesi bulunan kooperatifin 750 üyesinin 35 milyon liralık kredi limitinden yararlanabileceğini söyledi.

Başkan Sokullu gazetecilere yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatiflerin kefaletiyle Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kredi kullandırıldığını hatırlattı.

Bu kredilerin hazine faizi destekli krediler olduğunu ifade eden Sokullu şunları kaydetti:

“Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından kredi şartlarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar sürekli olarak devam etmektedir.

Özellikle son dönemlerde esnafımızın yoğun olarak dile getirdiği kredi limitlerinin arttırılmasına ilişkin talepleri, Merkez Birliğimizin girişimleri neticesinde sonuca ulaşmış ve kooperatifimiz şahıs kredisi üst limiti 200 bin liraya çıkarılmıştır.

Ayrıca iş yeri edindirme ve taşıt edindirme kredisi olarak 500 bin lira limitli krediler ortaklarımızın kullanımına açılmıştır. İş yeri edindirme kredisinin vadesi azami 120 ay geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacaktır.”

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da