24 Nisan 2024 Çarşamba

7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali

7'nci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) kapsamında National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner, fotoğraf meraklılarıyla bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı

7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali
Haber Giriş Tarihi: 16 Ekim 2017 20:56 Bölgesel Haberler

7’nci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) kapsamında National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner, fotoğraf meraklılarıyla bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen festival kapsamında fotoğraf tutkunları usta isimlerle buluşma fırsatı buluyor.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Hüdavendigar Salonundaki sanatçı söyleşilerinin ilk konuğu ise İngiliz fotoğraf sanatçısı Vanessa Winship oldu.

Fotoğrafla tanışma serüvenini anlatan Winship, dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmaları ve projeleri fotoğrafsevenlerle paylaştı. “Karadeniz” temalı fotoğraf çalışmasını konuklara anlatan Winship, Bursa’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Sanatçı söyleşilerinin ikinci konuğu ise National Geographic fotoğrafçısı Jeremy Horner oldu. Nasıl fotoğrafçı olduğunu, uzun soluklu projelerini, UNICEF ile yaptığı çalışmalarını katılımcılarla paylaşan Horner, Asya ziyaretinde Çin, Nepal ve Endonezya’daki izlenimlerini ve fotoğraflarını sundu.

Berlin duvarı yıkımı sırasında tarihi olaya şahitlik ettiğini aktaran Horner, UNICEF ile yaptığı 20 senelik iş birliği sırasındaki tecrübelerini ve fotoğraf karelerini paylaştı. Büyük tsunami sırasında Tayland’da olduğunu ve dehşeti fotoğraflama fırsatı bulduğunu anlatan Horner, Kuzey Kore’de yaptığı çalışmaları da gösterdi.

Dünyanın birçok yerinde bulunduğunu ve fotoğrafladığını belirten Horner, Türkiye’de olmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Paylaş:
Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Bölgesel Haberler

Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Saros Körfezi İbrice Limanı'na dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Bölgesel Haberler

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marmara Belediyeler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Bölgesel Haberler

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Balıkesir Gönen’de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı"