Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere törenle beyaz önlük giydi. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NKÜ Tıp Fakültesi'ne 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptırmaya hak

Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi
Haber Giriş Tarihi: 16 Ekim 2017 20:30 Bölgesel Haberler

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi 2017-2018 akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere törenle beyaz önlük giydi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NKÜ Tıp Fakültesi’ne 2017-2018 akademik yılında kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler için Rektörlük Konferans Salonunda Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, törende yaptığı konuşmada, tıp fakültesi öğrencilerinin onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attıklarını söyledi.

Üniversite yönetimi olarak öğrencilere en iyi imkanları sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

“Talip olduğunuz bu onurlu görevde öğrenciliğinizin ilk yıllarından itibaren azimle çalışarak ileri düzeyde bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalı, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek kendinizi geliştirmelisiniz. Bizlerin de idareciler olarak en önemli görevimiz, sağlık dağıtma yolunda sizleri değerli bilgilerle donatarak ülkemizin sağlık camiasına katılmanızı sağlamaktır.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut da öğrencileri zorlu bir sürecin beklediğini belirterek, “Eminim ki bu zorlu fakat o kadar da gurur verici süreci tamamlayarak 6 yılın sonunda başarılı hekimler olacaksınız. Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici olmasının yanında hataların insan yaşamına mal olduğu bir meslek olma yönüyle de bazı zorlukları beraberinde getirmektedir.” dedi.

Törende 2017 LYS’de tıp fakültesine birinci sırada yerleştirilen Busenur Buldu da öğrenciler adına konuşma yaptı.

Müzik dinletisi de sunulan törende, konuşmaların ardından 120 tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisi beyaz önlük giyerek, meslek yeminini yaptı.

Paylaş:
Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Bölgesel Haberler

Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Saros Körfezi İbrice Limanı'na dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Bölgesel Haberler

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marmara Belediyeler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Bölgesel Haberler

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Balıkesir Gönen’de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı"