Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa’dan Açıklama

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Hiç kimse piyasa koşullarının üzerinde yüksek fiyat beklemesin. Aynı zamanda piyasa koşullarının altında da fiyat açıklanmayacaktır. Üreticimiz bugüne

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa’dan Açıklama
Haber Giriş Tarihi: 16 Ekim 2017 21:10 Bölgesel Haberler

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Hiç kimse piyasa koşullarının üzerinde yüksek fiyat beklemesin. Aynı zamanda piyasa koşullarının altında da fiyat açıklanmayacaktır. Üreticimiz bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da mağdur edilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar 42 bin ton zeytin rekolte beyanı alındığını belirterek, yüksek fiyat beklentisinin uzun vadede üreticiye zarar vereceğini aktardı. Bir önceki yıl fiyatlarının üzerinde, en az enflasyon oranında artış yapılacağını aktaran Asa, 2017-2018 ürün alım kampanyası kapsamında 50 bin ton ürün almayı hedeflediklerini kaydetti.

Asa, ürün alım fiyatlarına da değinerek, şöyle devam etti:

“Fiyatlar, yönetim kurulu ve Marmarabirlik birim müdürlerinden oluşan komisyonca piyasa koşulları göz önüne alınarak belirlenecek. Öncelikli hedefimiz, üreticiyi mağdur etmeden Marmarabirlik’i korumaktır. Marmarabirlik ayakta kalırsa üretici her zaman kazanır. Günümüzde üreticinin tek bir tarım ürününden hayatını idame ettirmesi, yıl boyunca bütün tarım ürünlerinin tamamına yapmış olduğu masrafları zeytinden karşılaması mümkün değildir. Dolayısıyla tek bir üründen hayatını idame ettirecek fiyat beklentisinin oluşmaması gerekir.”

– “50 bin ton zeytini peşin alacak duruma”

Marmarabirlik’in bugün itibarıyla ayaklarının üzerinde durduğunu ifade eden Asa, “Bugün 50 bin ton zeytini neredeyse peşin alacak duruma gelinmiş olup, 2010 yılından bu yana kampanya dönemlerinde hiçbir şekilde kredi kullanmıyoruz. Geçmişte Marmarabirlik’in öz kaynaklarının kredi faizlerine gittiğini, halen 2007 yılında çekilen 60 milyon lira kredinin taksitlerini ödediğimizi unutmayalım.” yorumunu yaptı.

Asa, ürün alım fiyatlarını açıklarken tüm dengeleri gözetmek zorunda olduklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bunların hepsi ortaklarımızın gelecek garantisidir. Aksi taktirde kar payı dağıtamayız, yatırım yapamayız. Bütün bunları düşünmeden fiyat açıklamak, kar payı alan üreticiye yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Marmarabirlik’i zarara uğratacak, bizi eski yıllara döndürecektir. Dolayısıyla ortaklarımızda Marmarabirlik’in geleceğini riske atacak fiyat beklentisinin oluşmaması gerekir. Hiç kimse piyasa koşullarının üzerinde yüksek fiyat beklemesin. Aynı zamanda piyasa koşullarının altında da fiyat açıklanmayacaktır. Üreticimiz bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da mağdur edilmeyecektir. Ortaklarımız bize güvensin. Marmarabirlik’i hep birlikte koruyalım.”

Paylaş:
Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Bölgesel Haberler

Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Saros Körfezi İbrice Limanı'na dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Bölgesel Haberler

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marmara Belediyeler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Bölgesel Haberler

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Balıkesir Gönen’de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı"