18 Nisan 2024 Perşembe

Öğrenciler Zeytinyağı Üretim Tesisini Gezdi

Ayvalık ilçesinde Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) tarfından düzenlenen etkinlikte, 15 Eylül Ortaokulu öğrencileri ekmeğin ve zeytinyağının üretimini öğrendi. Ayvalık Ekmek ve Unlu Mamuller firması (ATEKSAN) ile bölgenin

Öğrenciler Zeytinyağı Üretim Tesisini Gezdi
Haber Giriş Tarihi: 16 Ekim 2017 20:49 Bölgesel Haberler

Ayvalık ilçesinde Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) tarfından düzenlenen etkinlikte, 15 Eylül Ortaokulu öğrencileri ekmeğin ve zeytinyağının üretimini öğrendi.

Ayvalık Ekmek ve Unlu Mamuller firması (ATEKSAN) ile bölgenin en önemli zeytinyağı üreticisi Özgün Zeytincilik’e giden öğrenciler, unun ekmeğe, zeytinin ise zeytinyağına dönüşümünü izledi.

İlk olarak Özgün Zeytincilik tesislerinni ziyaret eden öğrenciler, üretim tesislerini gezdi. Öğrenciler zeytinin elenip yapraklarından ayrılması, temizlendikten sonra sıkılması ve zeytinyağına dönüşmesi sürecini takip etti.

Etkinliğin ikinci etabında ATEKSAN üretim tesisine konuk olan öğrencilere burada firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kebabçı ile gıda mühendisleri Ayşegül Pakcan ve Ufuk Can çeştili ekmek türlerinin yapımı hakkında bilgi verdi.

ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, etkinlikle zeytinyağı tüketiminin ve düzenli beslenmenin önemini gözler önüne sermeye çalıştıklarını söyledi.

Kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmenin önemini öğrencilere vermeye çalıştıklarını aktaran Tuncel, “Nerede yapıldıkları belli olmayan ürünlerden çocuklarımızın uzak tutulması gerektiğini ifade etmeye çalıştığımız etkinliğimizde bizlere destek olan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Güner Bahadır’a şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Paylaş:
Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Bölgesel Haberler

Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Saros Körfezi İbrice Limanı'na dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Bölgesel Haberler

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marmara Belediyeler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Bölgesel Haberler

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Balıkesir Gönen’de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı"