Şeytan Sofrası’nda Çıkan Yangın Hakkında

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık ilçesindeki Şeytan Sofrası mevkisinde 17 Ağustos'ta çıkan yangında zarar gören bölgenin rehabilite edilerek ağaçlandırılacağını belirterek, "Asla ve asla yanan ormanlık alanların başka bir amaçla kullanılması

Şeytan Sofrası’nda Çıkan Yangın Hakkında
Haber Giriş Tarihi: 25 Ağustos 2017 10:10 Bölgesel Haberler

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık ilçesindeki Şeytan Sofrası mevkisinde 17 Ağustos’ta çıkan yangında zarar gören bölgenin rehabilite edilerek ağaçlandırılacağını belirterek, “Asla ve asla yanan ormanlık alanların başka bir amaçla kullanılması mümkün değildir.” dedi.

Tımarhane Adası sırtlarındaki Cennet Koyu’ndaki yangında zarar gören alanda incelemelerde bulunan Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 20 hektarlık alanda 10 bine yakın ağacın kül olmasına üzdüklerini söyledi.

Nedenini henüz tespit edemedikleri fakat başlangıç noktası itibarıyla iki ayrı noktadan çıkan yangında sabotaj ihtimali bulunduğunu anlatan Yazıcı, “Yangına 30-40 dakikalık bir sürede ilk müdahale yapılmış, Orman Bölge Müdürlüğümüze ait, Çanakkale ve diğer illerden gelen takviyelerle birlikte hem havadan hem karadan müdahalelerle, 16.10 civarında başlayan yangın 19.00 sıralarında kontrol altına alınmıştır. Yani yaklaşık 3 saatte çok şükür daha da büyümeden yangını kontrol altına aldık.” diye konuştu.

– “Yeniden ağaçlandırılacak”

Yazıcı, 26 yıldan bu yana mülki idare amirliği görevlerinde bulunduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Son 8-10 yıldan bu yana gerçekten devletimizin gücü ve imkanı, hükümetin Orman Bakanlığına sağladığı imkanlar geliştiği için çok şükür ki bu tür yangınları çok kısa sürede kontrol altına alabiliyoruz. Ama arzu ediyoruz ki bu tür olaylar hiç yaşanmasın. Şu an ekiplerimiz sahada. En seri şekilde dikim zamanı olan ekim sonu ile kasımda yanan alan dikime hazırlanmış olacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun da yaptığı açıklamada basına verdiği bilgiler doğrultusunda. Asla ve asla yanan ormanlık alanların başka bir amaçla kullanılması mümkün değildir. Böyle bir örneği de yoktur. Bu konuda yapılan açıklamaları anlamakta güçlük çekiyoruz.”

Orman Bakanlığının, Orman Genel Müdürlüğünün yanan alanların başka türlü değerlendirilmesi için bir çalışması bulunmadığını aktaran Yazıcı, “Bir tane örnek bile yoktur. İsterdik ki 10 bine yakın ağacımız yok olmasın. İsterdik ki bu yangın oluşmasın. Ama olduktan sonra müdahale ettik, söndürdük. Şimdi ise bu bölgenin rehabilitasyonu yapılacaktır. Yeniden ağaçlandırılacaktır.” diye konuştu.

Devletin gücü ile imkanı, insan ve maddi kaynaklarının ağaçlandırma için fazlasıyla yeterli olduğunu belirten Yazıcı, “Vatandaşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarının vereceği katkılardan da memnuniyet duyarız. Ancak bu katkılar bizim koordinasyonumuz dahilinde gerçekleşebilir. Hep birlikte bu güzel alanı, bu nadide alanı, bu cennet köşesini yeniden ihya edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

Paylaş:
Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Bölgesel Haberler

Dev Yolcu Uçağı Saros Körfezi’nde Batırıldı

Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Saros Körfezi İbrice Limanı'na dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Bölgesel Haberler

Marmara Belediyeler Birliği’nde Yeni Dönem Başladı

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Marmara Belediyeler Birliği Plan ve Bütçe Komisyonu’na

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Bölgesel Haberler

Gönen Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı Başladı

Balıkesir Gönen’de "Tarım ve Hayvancılık Fuarı"