28 Mart 2024 Perşembe

Zıpkınla 130 Kiloluk Orkinos Avladı

Bozcaada açıklarında yaklaşık 20 metre derine dalan bir kişi, zıpkınla 2 metre uzunluğunda ve 130 kilo ağırlığında orkinos avladı. Zıpkınla avlanan Ozan Önen, orkinosun vurulması ve balığın kıyıya çıkarılma anlarını sualtı

Zıpkınla 130 Kiloluk Orkinos Avladı
Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 21:25 Bozcaada Haberleri

Bozcaada açıklarında yaklaşık 20 metre derine dalan bir kişi, zıpkınla 2 metre uzunluğunda ve 130 kilo ağırlığında orkinos avladı.

Zıpkınla avlanan Ozan Önen, orkinosun vurulması ve balığın kıyıya çıkarılma anlarını sualtı kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

Önen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozcaada sahillerinde dalış yaparken bir anda karşısına boyundan büyük bir orkinos çıktığını söyledi.

Yaklaşık 2 metre uzunluğunda ve 130 kilo ağırlığındaki orkinosu zıpkın ile vurduğunu belirten Ozan Önen, balığı en ölümcül yerinden vurduğu için direncinin düştüğünü ve kendisini yormadığını anlattı.

Profesyonel zıpkın avcılığı yaptığını dile getiren Önen, 15 yıldır aktif olarak bu sporla uğraştığını ve daha önce de büyük boyda balıklar avladığını bildirdi.

Ozan Önen, hiç beklemediği bir anda iyi bir av yapmanın nasip olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Dalış yaptığım 17-18 metre derinlikte 130 kilo ağırlığında bir orkinos vurdum. Daha önce de büyük balıklar vurmuştum. Bu konuda tecrübeliyim ama yine de heyecan yaratan bir av oldu. Gerekli tecrübeye sahip olduğum için sakinliğimi korudum ve iyi bir atış yaptım. Zıpkın iyi yerine denk geldi. Balığın direnci hemen düştü. Avı garantilemek ve sabitlemek adına ikinci bir atış yaptım. Kısa bir mücadeleden sonra balığı denizden çıkardık. Önce balığı zıpkının ipiyle kıyıya sürükledik. Sonra 2 kişi kaldırıp bota aldık. Bunlar her zaman yapılması mümkün olan avlar değil. O yüzden balığı özel kılan kriterlerden biri de bu oldu. Türkiye’de doğal ortamında, yardımcı ekipman olmadan avlanmış en büyük balık olduğunu düşünüyorum.”

Zıpkına monte edilmiş sualtı kamerasıyla 130 kiloluk orkinosu vurma ve balığı kıyıya çıkarma anlarını saniye saniye kaydettiğini aktaran Önen, balığı parçalara ayırarak ailesine ve arkadaşlarına dağıttığını da belirtti.

Paylaş:
Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Bozcaada Haberleri

Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi 26-28 Ekim’de 1. Tenedos Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak. “Bozcaada’da 3 gün 3 gece tiyatro” temalı festivale

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada Haberleri

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada ilçesinde, baş tarafından su aldığının tespit edilmesi üzerine kaptanı tarafından karaya oturtulan gemi yüzdürüldü.

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada Haberleri

Bozcaada’da Atık Toplama Kamyonunda Yangın

Bozcaada'da belediyeye ait ambalaj atığı toplama kamyonunda yangın sonucu hasar meydana