Çan´da 4 Yıllık Bölümlere Kayıtlar Başladı

Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksek Okulu ile birlikte ayrıca bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu da öğrenci kayıtlarına başladı. Yeni açılan İş

Çan´da 4 Yıllık Bölümlere Kayıtlar Başladı
Haber Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 18:09 Çan Haberleri

Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksek Okulu ile birlikte ayrıca bu yıl ilk kez öğrenci alacak olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu da öğrenci kayıtlarına başladı.

Yeni açılan İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne de ilk kayıtlar yapılmaya başlandı. Çan Meslek Yüksek Okulu’na bu yıl açılan kontenjanla toplamda 745 öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Böylelikle Çan’daki genel öğrenci toplamının 3000’e yaklaşması bekleniyor.

Çan Belediye Başkanı Başkanı Abdurrahman Kuzu öğrenci kayıtları sırasında şöyle konuştu. “Çok şükür bir hayalimiz daha gerçek oldu. Çan’da gerçekleşen üniversite kayıtlarında, hem öğrencilerin, hem de velilerin heyecanına ortak olan Başkan KUZU, kayıt günü Çan Meslek Yüksek Okulu’na giderek, ülkenin dört bir yanından Çan’a gelen öğrencilere ve ailelerine de hoş geldiniz karşılamasında bulundu. İlk kez üniversiteli olacak olmanın heyecanını yaşayan ve kayıt sırası bekleyen öğrenciler ve yakınlarıyla ilgilenen Başkan KUZU çok şükür bir hayalimiz daha gerçek oldu dedi.

Başkan KUZU yaptığı açıklamada; “Biz Belediye Başkanlığımızın ilk günlerinden itibaren Çan’a 4 yıllık üniversite kazandırmak için elimizi taşın altına koyduk. Çünkü biz Çan için yapılacak, Çan’a kazandırılacak her şeyi belediyeciliğin de ötesinde görev bildik ve nihayet bugün bunların meyvelerini almaya başladık. Ayrıca bugün buraya yurdumuzun dört bir yanından birçok öğrenci kardeşimiz kayıt için geldi. Belki daha önce hiç gelmemişlerdi, belki Çan’ın adını dahi duymamışlardı. Dolayısıyla ilk kez üniversiteye başlayacakları ve farklı bir yerde yaşam sürecekleri için, öğrenciler heyecanlı, aileleri ise haklı olarak evlatlarını bırakıp gidecekleri için biraz endişeliydiler. İşte biz öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak, onlarla ve aileleriyle tanışıp belediye olarak da yanlarında olduğumuzu ifade etmek istedik. Dileriz Çan’a gelen tüm öğrenci kardeşlerimiz buradan başarıyla ve güzel hatıralarla ayrılırlar. Burada oldukları sürece, hatta buradan gitseler dahi kapımız da gönlümüz de her daim onlara açık olacak. Çünkü biliyoruz ki buradan gittiklerinde de Çan’dan bir kültür elçisi olarak ayrılmış olacaklar. Ben bir kez daha Çan Meslek Yüksek Okulu’nu ve Çan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nu kazanıp gelen ve elbette devam eden öğrencilerimize de başarılı bir eğitim hayatı diliyorum. Rabbim öğrenci ve ailelerine mezun olduğu günleri de gösterir umarım. Ayrıca Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun Çan’a kazandırılması konusunda yanımızda olan bizlere destek ve güç veren başta Çanlı hemşerilerimiz olmak üzere, Çanakkale Valimize, ÇOMÜ Rektörüne, değerli Kaymakamımıza, AK Parti Çanakkale Milletvekillerimiz Sayın Bülent TURAN ve Sayın Ayhan GİDER’e ve hükümetimize çok teşekkür ederim. ” dedi.

Paylaş:
Bülent Öz’ün Bayram Mesajı

Çan Haberleri

Bülent Öz’ün Bayram Mesajı

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz Ramazan Bayramı mesajı

Çan’da Sağlık Tesislerinin Temeli Atıldı

Çan Haberleri

Çan’da Sağlık Tesislerinin Temeli Atıldı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık

Çan Meslek Yüksekokulu’nda Kayıtlar Başladı

Çan Haberleri

Çan Meslek Yüksekokulu’nda Kayıtlar Başladı

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, üniversite kaydına gelen öğrencileri "Evinize Hoşgeldiniz" diye