18 Nisan 2024 Perşembe

8. Uluslararası Ekoloji Çevre Sorunları Sempozyumu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biyoloji Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen "8. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu"na 20 ülkeden akademisyenler katılıyor. Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına, Çanakkale

8. Uluslararası Ekoloji Çevre Sorunları Sempozyumu
Haber Giriş Tarihi: 05 Ekim 2017 18:32 ÇÖMÜ Haberleri

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biyoloji Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen “8. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu”na 20 ülkeden akademisyenler katılıyor.

Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılışına, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz, açılışta yaptığı konuşmada, bir yıldır sempozyum için hazırlık çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Sempozyumun 4 gün süreceğini kaydeden Gündüz, bu süreçte geniş bir konu yelpazesinde yolculuk yapacaklarını dile getirdi.

Çevre ve içindeki her unsurun, bu kongrenin konularını oluşturduğunu anlatan Gündüz, “Dilerim ki buradan çıkacak sonuçlar daha iyi bir çevre ve yaşanabilir bir dünya öngörümüze bir katkı sağlayacaktır. Dilerim tüm katılımcılarımız bizleri her zaman güzel anılarla hatırlayabilecekleri bir dört gün geçirirler.” diye konuştu.

Vali Tavlı da doğa ve çevrenin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bugün Çanakkale’mizde tarım sektörüne baktığımızda fındık ve çayın dışında her türlü meyve ve sebze ilimizde üretilmektedir. Çanakkale bir tarım şehridir. Çanakkale’de kültürel zenginlikler vardır, bu kültürel zenginlikleri koruyacak kültürel sit alanlarımız vardır ama bunun yanında tarımsal sit alanlarımız tarımsal havzalarımız da vardır. Hem kültürümüze hem tarımsal alanımıza bizler gözümüz gibi bakmaktayız. Güzel bir Çanakkale güzel Türkiye güzel ve yaşanılabilir dünya temennisiyle.”

Konuşmaların ardından Vali Tavlı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr Erdem tarafından kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan sponsor firma ve fotoğraf sergisi açan Zafer Beşikçi’ye teşekkür belgeleri takdim edildi.

450 akademisyenin katıldığı sempozyumda, 180 sözlü ve 307 poster sunum yapılacak.

Paylaş:
Uluslararası öğrencilerden Barış Pınarı Harekatı’na destek

ÇÖMÜ Haberleri

Uluslararası öğrencilerden Barış Pınarı Harekatı’na destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) okuyan uluslararası öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı'na asker selamı ile destek

Aikido Yaz Kampı ÇOMÜ’de Yapıldı

ÇÖMÜ Haberleri

Aikido Yaz Kampı ÇOMÜ’de Yapıldı

Aikido ve Budo Federasyonu tarafından düzenlenen "Aikido Yaz Kampı" Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde

38. Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi ÇOMÜ’de Gerçekleştirilecek

ÇÖMÜ Haberleri

38. Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi ÇOMÜ’de Gerçekleştirilecek

38. Dünya Sanat Eğitimcileri Kongresi 2023 yılında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ)