Darbe Gecesi Doğan Bebeğe Kenan Adı Verildi

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi doğum sancıları başlayan genç kadını sahil güvenlik botu hastaneye yetiştirdi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eceabat'ta, Buse Göçeri'nin

Darbe Gecesi Doğan Bebeğe Kenan Adı Verildi
Haber Giriş Tarihi: 29 Haziran 2017 1:12 Eceabat Haberleri

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi doğum sancıları başlayan genç kadını sahil güvenlik botu hastaneye yetiştirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eceabat’ta, Buse Göçeri’nin (18) doğum sancıları darbe girişiminin yaşandığı saatlerde başladı.

Sancıları giderek artan kadın, Eceabat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından doktorlar, Göçeri’nin daha donanımlı bir hastaneye sevkine karar verdi.

Eceabat’ın yakınındaki Gelibolu ve Edirne Keşan’daki devlet hastanelerine karayolu ile ulaşımın yaşamsal tehlikeye neden olabileceği düşüncesiyle hastanın Çanakkale’ye gönderilmesi planlandı.

FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle güvenlik amacıyla feribotlar geçici olarak seferden men edilince, şehir içi trafiğinde sıkışan ambulans, Çanakkale’ye de geçemedi.

Göçeri ailesinin durumu İlçe Emniyet Amirliğine bildirmesi üzerine Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile temas sağlandı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın talimatıyla bir bot Eceabat’a gönderildi.

Sağlık görevlileri ve botta görevli askeri personelin özverili çalışmasıyla Eceabat İskelesi’nden alınan Buse Sözeri, buradan “acil” koduyla Çanakkale’ye getirildi.

Sadece 4 dakikalık sürede Çanakkale İskelesi’ne ulaştırılan hamile kadın burada hazır bekletilen ambulansa alınıp Bahattin ve Huriye Demircioğlu Kadın ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı.

Buse Sözeri, darbe girişiminin yaşandığı en sıcak dakikalarda sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe dedesinin adı olan “Kenan” ismi verildi.

– “Engellemeye çalışan da yardımcı olmaya çalışan da askerdi”

Buse Göçeri’nin eşi Tugay Göçeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi aynı anda acı ve sevinci bir arada yaşadıklarını söyledi.

Göçeri, bir taraftan askeri darbe girişimi nedeniyle acı duyduklarını, bir taraftan da bebeğinin doğumuyla tarifsiz mutluluk yaşadıklarını dile getirerek, “O gece bir tarafta asker darbe girişiminde bulunurken, diğer tarafta da sahil güvenlik ekipleri bizlere yardımcı olmaya çalışıyordu. Bizi engellemeye çalışan da asker, yardımcı olmaya çalışan da askerdi. Çok karışık bir durumdu. Oğlumuz çok telaşlı bir gecede dünyaya geldi. Sağolsun Çanakkale Valimiz Hamza Erkal’ın katkılarıyla sahil güvenlik botu Eceabat’a geldi. Bot ile Çanakkale’ye geçtik.” diye konuştu.

O gece çok endişelendiklerini ve korktuklarını vurgulayan Göçeri, “Eşim bu haldeyken bunları yaşadıysak, Allah korusun gerçekleşseydi neler yaşayacağımızı tahmin bile edemezdik. Allah vatanımıza milletimize bir daha böyle şeyler yaşatmasın. Bizlerin Çanakkale’ye ulaşmasında emeği geçen valimize, Sahil Güvenlik Grup Komutanımıza, asker kardeşlerimize, doktor ve hemşirelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Anne Buse Göçeri de en çok darbenin gerçekleşmesi ve bebeğini dünyaya getiremeyecek olmanın korkusunu yaşadığını söyledi.

Hastaneye ulaşamayacağını düşündüğünü ifade eden anne Göçeri, “Gemiler çalışmıyor, karayolu da sıkıntılı, darbeciler trafiği kilitlemiş, dediler. Çok korktum. Neyse ki sahil güvenlik bizi Çanakkale’ye ulaştırdı. Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Kenan” bebeğin dedesi Kenan Göçeri de geçmişte darbelere şahit olduğunu hatırlatarak, o gece bu işin bir an önce sona ermesi için dua ettiklerini anlattı.

Bazı anlarda bebeği bile unutup ülkeyi düşündüğünü söyleyen dede Göçeri, duygularını “Çok büyük stres ve sıkıntı yaşadık. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Darbeler çok can yaktı, bir daha böyle bir girişim dahi olmasın.” şeklinde dile getirdi.

Paylaş:
Eceabat Şehitler Camii İbadete Açıldı

Eceabat Haberleri

Eceabat Şehitler Camii İbadete Açıldı

Eceabat'ta THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ tarafından yapımı tamamlanan Şehitler Camii, cuma namazı ile ibadete

Eceabat’ta 32 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Eceabat Haberleri

Eceabat’ta 32 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Eceabat'ta yurt dışına çıkmaya hazırlanan 32 düzensiz göçmen

Eceabat’ta Telefonla Dolandırıcılık

Eceabat Haberleri

Eceabat’ta Telefonla Dolandırıcılık

Eceabat ilçesinde bir aileyi 180 bin lira dolandıran şüpheli, ikinci girişiminde suç üstü