28 Mart 2024 Perşembe

Denizcilik Meslek Lisesi Kökenli Çalışan Sayısı Artacak

Ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de 18 Eylül Pazartesi günü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilk ders zili çalarken ilin denizcilik şirketi GESTAŞ, ilk eğitim gününde Gelibolu ilçesindeki Yakup Aksoy Denizcilik

Denizcilik Meslek Lisesi Kökenli Çalışan Sayısı Artacak
Haber Giriş Tarihi: 20 Eylül 2017 11:41 Eğitim Haberleri

Ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de 18 Eylül Pazartesi günü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilk ders zili çalarken ilin denizcilik şirketi GESTAŞ, ilk eğitim gününde Gelibolu ilçesindeki Yakup Aksoy Denizcilik Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende yer aldı.
Genel Müdür Volkan Uslu, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada yeni eğitim yılının hayırlı olmasını diledi. Denizcilik Meslek Lisesi’nin hem Gelibolu, hem de Çanakkale için önemine değinen Uslu, “GESTAŞ bünyesinde bu liseden mezun çalışanlarımız bulunmakta. Örneğin teknik ekibimizin yarısı Gelibolu Denizcilik Meslek Lisesi kökenli. Gemi adamlarımızdan 35’i sizlerle aynı liseden mezun. Bu sayı toplam gemi adamı sayısının yüzde 21’ini oluşturuyor. Gemilerimizde istihdamın yanı sıra staj imkanı bulan öğrencilerimiz var. 11 yılda toplam 275 öğrenci şirketimizde staj yapmış. Denizcilik Lisesi gibi okullarda öğrenim gören, mezun olan öğrencilere GESTAŞ, Kıyı Emniyeti, Liman Başkanlığı, tersaneler gibi yerlerde staj imkanı sağlamak, yol göstermek, gelişimlerine yardımcı olmak, iş imkanı sağlamak bizim kurumsal, benim de bireysel olarak yaklaşımım. Bu doğrultuda teknik ekibimiz, enspektörlerimiz, kaptanlarımız, başmakinistlerim, çarkçıbaşılarımız, dönem dönem okulunuza gelip uygun ortam sunulduğunda, buradaki ihtiyaçlara destek olma, bilgi, beceri, deneyim aktarma konusunda sizlerle birlikte olacaklar” ifadelerini kullandı. GESTAŞ Genel Müdürü ve şirket yetkilileri, törenin ardından okul içinde yapılan lazer kesim atölyesi sınıfının açılışını gerçekleştirdi. GESTAŞ yetkilileri daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Genel Müdür Volkan Uslu, kendisinin de öğretmen bir ailede yetiştiğini hatırlattı ve kutsal bir meslek edinen öğretmenlere yeni eğitim yılında başarılar diledi.

Paylaş:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Eğitim Haberleri

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Çanakkale'de 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Eğitim Haberleri

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezinde Moldovalı polislere Temel Sualtı Dalış Kursu

Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Eğitim Haberleri

Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Çanakkale'de açılan Gümüş Takı İşlemeciliği Kursuyla 14 Kadın Meslek Sahibi