24 Nisan 2024 Çarşamba

Emzirme Danışmanlığı Eğitimleri Tamamlandı

Sağlık Bakanlığına bağlı Çanakkale Devlet Hastanesinde Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimleri tamamlandı. Doğumdan sonra ilk 6 ay süresince bebeğin fizyolojik ve psiko sosyal ihtiyaçlarını tek başına mükemmel bir şekilde karşılayan

Emzirme Danışmanlığı Eğitimleri Tamamlandı
Haber Giriş Tarihi: 25 Eylül 2017 21:07 Eğitim Haberleri

Sağlık Bakanlığına bağlı Çanakkale Devlet Hastanesinde Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimleri tamamlandı.
Doğumdan sonra ilk 6 ay süresince bebeğin fizyolojik ve psiko sosyal ihtiyaçlarını tek başına mükemmel bir şekilde karşılayan anne sütü, anne ve bebek arasındaki duygusal bağın güçlenmesini sağlayarak bebeğin bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Sağlık Bakanlığınca 1991 yılından beri UNİCEF iş birliğinde “Anne Sütünü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı yürütülüyor. “Bebek dostu hastane” ünvanı bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi eğitim birimi tarafından bu kapsamda “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi” düzenlendi.

Çanakkale Devlet Hastanesi Ana bina ve ek binada çalışan sağlık personellerine 3 gün süresince devam eden ve 18 saat süren: Anne Sütünün önemi, Başarılı Emzirmede 10 Adım, Emzirme, Çalışan Anneler ve Emzirmeyi sürdürmek, Dinleme ve Öğrenme becerileri, Hasta Bebeklerin Anne Sütü İle Beslenmesi, Emzirmeyi Değerlendirmek, Meme ile ilgili Durumlar, Memeyi Red, Emzirmede Anneye Özgüven ve destek Sağlama, Süt sağma teknikleri, Yetersiz Süt, tamamlayıcı beslenme konularını içeren teorik ve pratik eğitimler verilerek eğitimler tamamlandı.

Paylaş:
Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Eğitim Haberleri

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Çanakkale'de 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Eğitim Haberleri

Moldovalı Polislere Çanakkale’de Eğitim

Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezinde Moldovalı polislere Temel Sualtı Dalış Kursu

Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Eğitim Haberleri

Kurs Sayesinde 14 Kadın Meslek Sahibi Oldu

Çanakkale'de açılan Gümüş Takı İşlemeciliği Kursuyla 14 Kadın Meslek Sahibi