Enflasyon Rakamları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre, Balıkesir ve Çanakkale'de haziran ayında fiyatı en fazla artış gösteren ürünler, yüzde 1,82 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti. TÜİK Balıkesir

Enflasyon Rakamları Açıklandı
Haber Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2016 17:47 Güncelleme: Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre, Balıkesir ve Çanakkale’de haziran ayında fiyatı en fazla artış gösteren ürünler, yüzde 1,82 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.
TÜİK Balıkesir Bölge Müdür Vekili Arif Şahin, yaptığı açıklamada, haziranda tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yüzde 0,47 arttığını belirterek, TR22 (Balıkesir, Çanakkale) istatistiki bölgesinde ise bir önceki aya göre yüzde 0,57 değişim oranıyla artış gösterdiğini bildirdi.
TÜFE’nin haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre Türkiye’de yüzde 7,64 artış gösterdiğini belirten Şahin, TR22 bölgesinde de yüzde 7,99 arttığını aktardı.
Şahin, ana harcama grupları itibarıyla 2016 yılı haziran ayında endekste yer alan gruplardan eğitimde yüzde 0,95, sağlıkta yüzde 0,74, ulaştırmada 0,67, lokanta ve otellerde yüzde 0,49 artış gerçekleştiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
“TR22 istatistiki bölgesinde ise aylık en fazla artış yüzde 1,82 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşmiştir. Yeşil soğanın fiyatı en fazla artış gösterirken, kuru soğan ise en fazla düşüş gösteren madde oldu.”

Paylaş:
Anadolu Aslanları Çanakkale’de Buluştu

Ekonomi Haberleri

Anadolu Aslanları Çanakkale’de Buluştu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında

ÇTSO Komite Başkanları Toplantısı Yapıldı

Ekonomi Haberleri

ÇTSO Komite Başkanları Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısında sektörlerinde yaşanan sorunlar gündeme getirilerek

Biga’da “Endüstri 4.0” Paneli

Ekonomi Haberleri

Biga’da “Endüstri 4.0” Paneli

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ticaret Borsası tarafından, "Endüstri 4.0" Paneli