Yenilenebilir Enerji Toplantısı

Çanakkale'de, yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanımını sağlamak amacı ile "EUROSOLAR" Türkiye ve Danimarka’dan Folkecenter ortaklığında gerçekleştirilen, "Toplumların Güçlendirilmesi" projesi kapsamında atölye çalışması düzenlendi. Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı ve EUROSOLAR

Yenilenebilir Enerji Toplantısı
Haber Giriş Tarihi: 09 Temmuz 2017 18:32 Ekonomi Haberleri Teknoloji Haberleri

Çanakkale’de, yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanımını sağlamak amacı ile “EUROSOLAR” Türkiye ve Danimarka’dan Folkecenter ortaklığında gerçekleştirilen, “Toplumların Güçlendirilmesi” projesi kapsamında atölye çalışması düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı ve EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği) Türkiye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, katılımcılara, yüzde yüz yenilenebilir enerji konusunu anlattı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, yenilenebilir enerji konusunda Çanakkale’de çok duyarlı kesimler olduğunu söyledi.

Kendilerinin de bu konuda bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Gökhan, “Bunlardan bir tanesi enerjinin verimli kullanılması noktasında, yeni yaptığımız yerel yönetim binasını yeşil bina olarak projelendirdik. Buna özen gösteriyoruz. Atık su arıtma tesisimizde bir güneş enerjisi projemiz var bu ilerliyor. Atık su arıtma tesisimizi güneş enerjisi ile kullanabilmeyi amaçlıyoruz. Avrupa’da da örnekleri bu, bunu geliştirmemiz lazım. Bunu bir biçimde hayatta var etmemiz lazım. Toplumu ve çeşitli kurumları bunun içine sokmamız lazım.” diye konuştu.

Paylaş:
Anadolu Aslanları Çanakkale’de Buluştu

Ekonomi Haberleri

Anadolu Aslanları Çanakkale’de Buluştu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında

ÇTSO Komite Başkanları Toplantısı Yapıldı

Ekonomi Haberleri

ÇTSO Komite Başkanları Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısında sektörlerinde yaşanan sorunlar gündeme getirilerek

Biga’da “Endüstri 4.0” Paneli

Ekonomi Haberleri

Biga’da “Endüstri 4.0” Paneli

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ticaret Borsası tarafından, "Endüstri 4.0" Paneli