18 Nisan 2024 Perşembe

Görme Engelli Öğrencilerine Müzik Sevgisi Aşılıyor

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Murat Çopur, kendisi gibi görme engelli öğrencilerine müzik sevgisi de aşılıyor. Doğuştan görme engeli bulunan 52 yaşındaki Murat Çopur, 1993'te

Görme Engelli Öğrencilerine Müzik Sevgisi Aşılıyor
Haber Giriş Tarihi: 24 Kasım 2017 21:32 Gelibolu Haberleri

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Murat Çopur, kendisi gibi görme engelli öğrencilerine müzik sevgisi de aşılıyor.

Doğuştan görme engeli bulunan 52 yaşındaki Murat Çopur, 1993’te Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelliler İlk ve Ortaokuluna din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atandı.

Okula çoğu zaman tek başına, bazen de mesai arkadaşlarının refakatiyle gelen Çopur’un, ilkokul yıllarında başlayan müzik tutkusu devam ediyor. Çopur, verdiği branş dersinin yanı sıra görme engelli öğrencilerine müzik sevgisi de aşılıyor.

Çopur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akordeon, piyano, bağlama ve flüt gibi müzik aletlerini çalmayı kendi kendine öğrendiğini söyledi.

Öğrencilerine de bu enstrümanları çalmayı öğretmeye çalıştığını anlatan Çopur, özel günlerde okulda programlar hazırladıklarını dile getirdi.

İlkokuldan itibaren edinmeye başladığı müzik bilgisinin kendisine bu kadar yararı olacağını düşünmediğini belirten Çopur, “İyi ki bunları öğrenmişim. Bazen müzik derslerine de giriyorum. Müzik bilgisi bugün işime yaramış oldu.” diye konuştu.

Derslerde çocukların önüne ders kitabını ya da müzik aletini verip bir kenara çekilmediğini ifade eden Çopur, öğrencilerin derslere katılımını sağladığını kaydetti.

Okul Müdürü Ali Demirdağ ise Çopur’un çok kültürlü ve başarılı bir eğitimci olduğunu vurguladı.

Demirdağ, “On parmağında on beş marifet olan bir öğretmenimizdir. Din dersleri dışında, öğretmenimiz olmadığında müzik derslerini de ona veriyoruz. Okul etkinliklerimize öğrencilerimizi o hazırlıyor. Gelişim derslerimizi de kendisine veriyoruz. Bilgisayar konusunda öğrencilerimizi çok iyi yetiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Paylaş:
Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu Haberleri

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu'da çıktığı ağaçta mahsur kalan kedi, Gelibolu Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Belediyesi tarafından 10 bin kişilik hazırlatılan aşure vatandaşlara dağıtıldı.