20 Nisan 2024 Cumartesi

Hobi Olarak Başladı Meslek Edindi

İstanbul'dan ailesinin yaşadığı Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine gelen 33 yaşındaki bir çocuk annesi Özgür Tanrıkulu, hobi olarak başladığı taş boyama sanatı sayesinde muhasebeciliğin yanında ikinci meslek sahibi oldu. İstanbul'da yaşayan evli ve

Hobi Olarak Başladı Meslek Edindi
Haber Giriş Tarihi: 01 Eylül 2017 13:48 Gelibolu Haberleri

İstanbul’dan ailesinin yaşadığı Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine gelen 33 yaşındaki bir çocuk annesi Özgür Tanrıkulu, hobi olarak başladığı taş boyama sanatı sayesinde muhasebeciliğin yanında ikinci meslek sahibi oldu.

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Tanrıkulu, uzun yıllar muhasebecilik yaptı. Mesleğe ara veren Tanrıkulu, televizyonda izlediği bir programda anlatılan taş boyama sanatından etkilenip, hobi olarak yapmaya başladı. Gittiği her yerden boyamak için taş toplayan Tanrıkulu, hobi olarak başladığı sanatını ilerletme kararı aldı.

Tanrıkulu, tatile gittiği yerlerden de taş toplayıp biriktirmeye başlayarak, onları boya fırçasının ahengiyle çeşitli renklere bürünmelerini sağladı. Mesleği muhasebeciliği tamamen bırakma kararı alan Tanrıkulu, hobi olarak başladığı taş boyama sanatını meslek edindi.

Özgür Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asıl mesleğini bıraktıktan sonra hiçbir eğitim almadan başladığı taş boyamanın hayatının bir parçası haline geldiğini bildirdi.

– “Artık bu benim mesleğim”

Anne ve babasının yaşadığı Gelibolu ilçesine geldiğini ve burada da taş toplamaya başladığını anlatan Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“Daha önce muhasebeciydim. Bir süre mesleğime ara vermiştim. Sonrasında bir kanalda bu sanatı gördüm. Hobi olarak başladım ama artık bu benim mesleğim oldu. Çok mutluyum. Resimlerin taşların boyutuna göre çizim aşaması ve kuruma süresi değişiyor. Derelerden topladığım taşlarda akrilik boya ve taş boyama kalemleri kullanıyorum. Annem ve babam Gelibolu’da yaşıyor. Her yıl yanlarına geliyorum. Tarih kokan bu güzel yerde resim yapılacak çok güzel yerler var. Güzel resimler ortaya çıkıyor. Buraya geldiğime değeceğini umuyorum.” dedi.

Bir süre seramik çalışması da yaptığını aktaran Tanrıkulu, en büyük hayalinin ileride sergi açmak olduğunu ifade etti.

Belediye halk bahçesinde tezgah açıp eserlerini sergilediğini belirten Tanrıkulu, “Yaptığım taş boyama sanatı eserlerini burada satma fırsatım oldu. Taşları büyüklüklerine göre 2 ila 5 lira arasında satıyorum. Bu benim için önce bir hobiydi. Şimdi mesleğim oldu. Artık para kazanmaya başladım. Çok mutluyum. Herkesi böyle sosyal aktiviteler yapmaya, hobi sanatlarıyla ilgilenmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Paylaş:
Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu Haberleri

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu'da çıktığı ağaçta mahsur kalan kedi, Gelibolu Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Belediyesi tarafından 10 bin kişilik hazırlatılan aşure vatandaşlara dağıtıldı.