20 Nisan 2024 Cumartesi

Namık Kemal Anıldı

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 128. yılında Gelibolu ilçesi Bolayır Köyü'ndeki mezarı başında anıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Namık Kemal Ortaokulu Türkçe öğretmeni

Namık Kemal Anıldı
Haber Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 19:29 Gelibolu Haberleri

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 128. yılında Gelibolu ilçesi Bolayır Köyü’ndeki mezarı başında anıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Namık Kemal Ortaokulu Türkçe öğretmeni Melek Akşit Taş, Türk edebiyat, düşünce ve siyaset tarihinin önde gelen şahsiyetlerinden biri olan Namık Kemal’in, Osmanlı devlet yönetiminde önemli görevler almış adamlar yetiştiren tanınmış bir ailenin çocuğu olarak 21 Aralık 1840’ta Tekirdağ’da doğduğunu söyledi.
Asıl adı Mehmet Kemal olan şaire “Namık” adını Sofya’da iken tanıştığı şair Binbaşı Eşref tarafından verildiğini anlatan Taş, şöyle konuştu:
“1888’de yakalandığı hastalığı sırasında hayranı olduğu Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın yanına gömülmeyi vasiyet ettikten sonra 2 Aralık’ta hayatını kaybettikten sonra buraya gömülmüştür. Fikir ve edebi hayatımızda yaşadığı günlerden bu yana geniş etiketler bırakmış, ülke içinde olduğu gibi dış dünyada da tanınmış olan vatan ve hürriyet şairi olarak bilinen Namık Kemal’i ölümünün 128. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.”
Törene, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden öğretim görevlileri katıldı.

Paylaş:
Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu’da Tır Kamyona Çarptı: 2 Yaralı

Gelibolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu Haberleri

Ağaçta Mahsur Kalan Kediyi İtfaiye Kurtardı

Gelibolu'da çıktığı ağaçta mahsur kalan kedi, Gelibolu Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Haberleri

Gelibolu Belediyesi’nden Vatandaşlara Aşure İkramı

Gelibolu Belediyesi tarafından 10 bin kişilik hazırlatılan aşure vatandaşlara dağıtıldı.