25 Nisan 2024 Perşembe

Namık Kemal Mezarı Başında Anıldı

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 129. yılında Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyündeki mezarı başında anıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde, Namık Kemal'in kabrine Gelibolu

Namık Kemal Mezarı Başında Anıldı
Haber Giriş Tarihi: 02 Aralık 2017 18:17 Gelibolu Haberleri Güncel Haberler

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, vefatının 129. yılında Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyündeki mezarı başında anıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde, Namık Kemal’in kabrine Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Deniz Cankara tarafından çiçek bırakıldı.

Gelibolu Namık Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Seval Kavalcı, törende yaptığı konuşmada, Namık Kemal’in 21 Aralık 1840’ta Tekirdağ’da doğduğunu ve asıl adının Mehmet Kemal olduğunu söyledi.

Namık Kemal’in, 1872’de Gelibolu Mutasarrıflığına tayin edildiğini anlatan Kavalcı, Kemal’in Gelibolu’da 3 yıl kaldığını “Vatan Yahut Silistre”yi burada tamamladığını hatırlatarak, “Namık Kemal’i 129. ölüm yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra aynı yerde mezarı bulunan Gelibolu Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın türbesi ziyaret edildi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde