20 Nisan 2024 Cumartesi

Caretta Carettalar Tedavi Edilecek

Gökçeada sahilinde yaralı bulunan "caretta caretta" Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezinde (DEKUM) tedavi altına alındı. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzu Limanı bölgesinde yaralı

Caretta Carettalar Tedavi Edilecek
Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 22:04 Gökçeada Haberleri

Gökçeada sahilinde yaralı bulunan “caretta caretta” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezinde (DEKUM) tedavi altına alındı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzu Limanı bölgesinde yaralı bir “caretta caretta” bulduklarını söyledi.

Kaplumbağanın kafasından yaralı olduğunu ifade eden Çetin, ivediklikle ÇOMÜ yetkililerine bilgi verdiklerini anlattı.

Canlının hayatını kaybetmeden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çanakkale Şube Müdürü Ramazan Angur denetiminde Çanakkale’ye gönderildiğini belirten Çetin, Veteriner Hekim Özay Bedizci’nin caretta carettayı muayene ettiğini, sonrasında DEKUM’daki tedavinin başladığını bildirdi.

Kaplumbağanın genel durumun iyi olduğunu, 3-6 ay arası bir tedavi sürecinin yaşanacağını kaydeden Çetin, şöyle devam etti:

“Gökçeada Belediyesi olarak tüm canlıların yaşam haklarına duyduğumuz saygının gereği olarak bu caretta caretta içinde tüm imkanlarımız ile seferber olduk. Koruma altında bulunan caretta caretta ve diğer tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımız devam edecek.”

Paylaş:
Garsonluk Yapan Roman Yazarı

Gökçeada Haberleri

Garsonluk Yapan Roman Yazarı

Gökçeada'da bir kahvehanede garsonluk yapan ve ortaokul mezunu olan 45 yaşındaki Mehmet Fatih Oflaz, yazdığı 11 romanla edebiyat dünyasında kendisine

Fener Rum Patriği Meryem Ana Ayinini Yönetti

Gökçeada Haberleri

Fener Rum Patriği Meryem Ana Ayinini Yönetti

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Meryem Ana anısına düzenlenen ayini

Gökçeada’da Madam’ın Dibek Kahvesi

Gökçeada Haberleri

Gökçeada’da Madam’ın Dibek Kahvesi

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde lezzeti yıllara meydan okuyan "Madam'ın dibek kahvesi", adaya gelen yerli ve yabancı konuklar tarafından beğenilerek tüketiliyor. İlçe