1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Erkek, mesajında, İkinci Dünya Savaşı'nda 65 milyon insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bunun ardından

1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı
Haber Giriş Tarihi: 01 Eylül 2017 21:21 Güncelleme: Güncel Haberler

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Muharrem Erkek, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erkek, mesajında, İkinci Dünya Savaşı’nda 65 milyon insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bunun ardından 1 Eylül’ün “Dünya Barış Günü” ilan edildiğini ifade eden Erkek, gelinen noktada, barışa ne derece ihtiyacın olunduğunun açık olduğunu anlattı.

Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bölgedeki en büyük savaşlara girmek zorunda kaldığını kaydeden Muharrem Erkek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm bu savaşların sonucunda kin, nefret değil kardeşlik, barış mesajını tüm dünyaya verebilmiş, barış için uluslararası alanda çalışmalar yapmıştır. Bunun en net örneği Çanakkale Savaşları’dır ki kentimiz bu nedenle barışın kenti olarak anılmaktadır. Barış gerekir, bize ve dünyaya. Adalet, barış, demokrasi, eşitlik, kardeşlik, dayanışma, özgürlük ilkeleri insanlığa çok uzak değil.

Yemen’de, İsrail’de, Suriye’de, Afrika’da, Amerika’da, Asya’da dünyanın her yerinde insanlığın barışa ihtiyacı bulunmaktadır. Uluslararası örgütler bu anlamda daha etkin ve tarafsız girişimler gerçekleştirmelidir. Türkiye ise bir tane dahi dostu kalmayan ülke konumundan ve kötü yönetilen, mezhepçi dış politikasından derhal vazgeçmelidir. Gelecek günlerin barışa açılan kapılar olması dileğimle 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlarım.”

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde