Ayhan Gider, Meclis Araştırma Komisyonuna Seçildi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 partinin ortak kararı ile 2 Ağustos’ta kurulan Yurtdışına Kaçırılan Kültür Varlıklarımızın Belirlenerek İadelerinin Sağlanması ve Mevcut Kültür Varlıklarımızın Korunması

Ayhan Gider, Meclis Araştırma Komisyonuna Seçildi
Haber Giriş Tarihi: 12 Ekim 2017 14:29 Güncel Haberler

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 4 partinin ortak kararı ile 2 Ağustos’ta kurulan Yurtdışına Kaçırılan Kültür Varlıklarımızın Belirlenerek İadelerinin Sağlanması ve Mevcut Kültür Varlıklarımızın Korunması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Maksadıyla Meclis Araştırması Komisyonuna seçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gider’in komisyona seçilmesinin Çanakkale için önemli olduğunu vurguladı.

Çanakkale’nin tarih alanında büyük bir mirasa sahip olduğunu belirten Turan, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu toprakları, her devirde sayısız kültür varlığının üretimine katkıda bulunmuştur. Türkiye bu yönüyle dünyanın en zengin ülkelerinden olduğu gibi bunların korunması konusunda da dünyadaki en eski hafızaya sahip ülkelerdendir. Ülkemizde ki önemli tarih kentlerin başında Çanakkalemiz gelmektedir. Milletvekilimiz Ayhan Bey’in Kültür Varlıklarını Koruma ve Kazandırılması Komisyonuna seçilmiş olması bizim için önemlidir. Ayhan Beyin komisyona seçilmesiyle beraber Troia dönemine ait eserlerin şehrimize kazandırılması yolunun da açılacağını düşünüyoruz” dedi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde