24 Nisan 2024 Çarşamba

Çanakkale Savaşları’nın İlk Şehitleri Anıldı

Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri olan 5 subay ve 81 er anıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca Eceabat ilçesindeki 57. Alay Camisi'nde, Çanakkale Savaşları'nın ilk şehitleri

Çanakkale Savaşları’nın İlk Şehitleri Anıldı
Haber Giriş Tarihi: 04 Kasım 2017 13:20 Güncel Haberler

Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitleri olan 5 subay ve 81 er anıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca Eceabat ilçesindeki 57. Alay Camisi’nde, Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitleri için mevlit okutuldu.

İlçe Müftüsü İhsan Kara tarafından yapılan duaya, çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Kasım 1914’te Çanakkale Savaşları’nın ilk şehitlerinin verildiğini söyledi.

“Seddülbahir Kalesi’nde yapılan bombardıman sonucunda oradaki vatan evlatlarımızı şehit verdik.” diyen Kaşdemir, şöyle konuştu:

“O günden bu yana bizler şehitlerimizi hiç unutmadık. Bugün de Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale cephesindeki ilk şehitlerimizin hatıraları için onlar adına mevlit okutuyoruz, dualar ediyoruz. Bir kez daha onları rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu toprakları yurt, vatan yapmak için şehitler vermeye devam ediyoruz. En son dün de Hakkari’de hain terör örgütü tarafından askerlerimiz, vatan evlatlarımız şehit edildi. Onları da rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu topraklar için bugüne kadar çok bedeller ödedik. Şehitlerimiz sayesinde bugün bayrağımızı özgürce dalgalandırıyoruz, bu topraklar üzerinde yaşıyoruz.”

Daha sonra, Kaşdemir ile Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, AK Parti İlçe Başkanı Sulhaddin Aksakallı, Müftü Kara ve vatandaşlar, Seddülbahir köyündeki ilk şehitlerin kabri başında dua etti.

Çanakkale Savaşları sırasında, 3 Kasım 1914’te İngiliz ve Fransız donanmalarına ait gemilerin 16 dakika süren bombardımanı sonucu Seddülbahir Kalesi’nde 5 subay ve 81 er şehit olmuştu.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde