24 Nisan 2024 Çarşamba

Çanakkale’deki Göletlere Sazan Balığı Takviyesi

Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından, il genelindeki 9 gölete 105 bin yavru sazan balığı salındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki göletlerde balıklandırma projesine devam ediliyor.

Çanakkale’deki Göletlere Sazan Balığı Takviyesi
Haber Giriş Tarihi: 24 Ağustos 2017 17:42 Güncel Haberler

Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından, il genelindeki 9 gölete 105 bin yavru sazan balığı salındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki göletlerde balıklandırma projesine devam ediliyor. Bu kapsamda Akdeniz Su ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Antalya-Kepez Ünitesinden tahsis edilen 105 bin sazan balığı yavrusu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 gölete bırakıldı.

Su ürünleri mühendisi Hasan Yurdusevi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, program kapsamında teslim alınan sazan balığı yavrularının görevli ekiplerce göletlere bırakıldığını anlatarak, “Gelibolu Karainebeyli göletine 6 bin, Çan Sameteli göletine 10 bin, Yenice Ahiler göletine 4 bin, Koruköy göletine 40 bin, Sameteli göletine 10 bin, merkez göletine 15 bin, Gökçeada Dereköy göletine 7 bin, Şahinkaya göletine 10 bin, merkeze bağlı Dümrek göletine ise 3 bin tane salım yapıldı. Böylece bir yandan rezervuarların predetör olmayan uygun türlerle balıklandırılması sağlanırken bir yandan da yöredeki amatör balıkçılığın teşvik edilmesi hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde