20 Nisan 2024 Cumartesi

Çanakkale’nin Biyolojik Envanteri Çıkarıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biyoloji Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen "Çanakkale İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme

Çanakkale’nin Biyolojik Envanteri Çıkarıldı
Haber Giriş Tarihi: 09 Aralık 2017 12:50 Güncel Haberler

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biyoloji Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen “Çanakkale İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” çalıştayı tamamlandı.

Bir otelde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çalıştaya, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy katıldı.

Mustafa Bulut, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin biyoçeşitliliğini bilmenin çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’de bütün illerin biyolojik çeşitlilik envanterinin hazırlanması için 2013 yılında çalışmalara başladık. 81 ilde bu çalışmalar üniversiteler ile yaptığımız protokoller çerçevesinde yapılıyor. Çanakkale de bu illerimizden biri ve en önemlilerinden. Türkiye’de 21 ilde biyolojik çeşitlilik envanteri tamamlandı. Bu bağlamada çalışmalarından dolayı da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇOMÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz ise Biyoloji Bölümünün Çanakkale ilinin her türlü envanterini çıkarabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem de Çanakkale gibi bir ilin biyolojik çeşitliliğinin envanterini çıkarmanın zor bir iş olduğunu kaydetti.

Çalıştay, Çanakkale’deki biyolojik zenginlikler konulu sunumla sona erdi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde