28 Mart 2024 Perşembe

Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Esenler Mahallesinde bulunan 500. Yıl Parkında gerçekleşen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar

Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği
Haber Giriş Tarihi: 05 Ekim 2017 18:28 Güncel Haberler

Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Esenler Mahallesinde bulunan 500. Yıl Parkında gerçekleşen ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, Çanakkale Hayvan Severler Derneği Başkanı Tuğçe Özçelik ve hayvanseverlerin katıldığı etkinlikte parktaki bir alana kedi-köpek evi ve mama kapları konuldu.

Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, burada yaptığı konuşmada, müdürlükleri ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Karadenizliler Derneğinin işbirliğiyle etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Çanakkale’de sokak hayvanlarının çok yoğun yaşadığı ve bulunduğu bölgelere onların yuva, barınma ihtiyaçlarını karşılamak için kedi ve köpek evleri kurduklarını belirten Özyanık, şöyle konuştu:

“Sokak hayvanlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılamak için mama kapları koyduk ve ayrıca hayvan sever vatandaşlarımıza da mama kapları dağıtıyoruz. Böylelikle sesi olmayan ve sahipsiz hayvanlarımızın sesi olmak gayretiyle sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda Çanakkale’de özellikle sokak hayvanlarımızın bakım ihtiyaçlarını ve buna benzer diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özverili bir şekilde çalışmaktayız. Bu çalışmalarımıza başta Çanakkale Belediyesi olmak üzere Çanakkale Karadenizliler Derneği ile hayvan severlerimizde destek vermektedirler. İnşallah yapılan çalışmalar sadece Çanakkale merkezde değil, tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde devam etmektedir.”

Çanakkale Hayvanseverler Derneği Başkanı Tuğçe Özçelik de 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü bir günle sınırlı olmadığını bunun daimi bir süreç olduğunu dile getirdi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde