20 Nisan 2024 Cumartesi

Gelibolu Yarımadası’na Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında, Diyarbakır'dan Çanakkale'ye gelen 173 öğrenci, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti. Proje kapsamında uçakla Çanakkale'ye gelen öğrenciler, ilk olarak Tarihi

Gelibolu Yarımadası’na Öğrenci Ziyaretleri Devam Ediyor
Haber Giriş Tarihi: 20 Ekim 2017 19:16 Güncel Haberler

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Diyarbakır’dan Çanakkale’ye gelen 173 öğrenci, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’ndaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti.

Proje kapsamında uçakla Çanakkale’ye gelen öğrenciler, ilk olarak Tarihi Aynalı Çarşı’yı gezdi. Buradan Çimenlik Kalesi’ne geçen öğrenciler, Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret edip Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile görüştü.

Öğrenciler daha sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’ndaki şehitlik ve anıtları gezdi. Seyit Onbaşı, Mecidiye Tabyası ve Şahindere şehitliklerinde dua eden öğrenciler, Şehitler Abidesi’nde Diyarbakır’dan 102 yıl önce Çanakkale’ye gelerek şehit düşen dedelerinin isimlerinin yazılı olduğu kabristanları ziyaret etti.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden gelen Muhammed Aydın Yılmaz, bu topraklara ayak basmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Dedesinin bu topraklarda şehit olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Çanakkale Şehitlikleri’ni gezerek o zamanki duyguları yaşama fırsatı buldum. Çanakkale’nin gezilerek anlanabilecek bir şehir olduğunu anladım.” dedi.

Bağlarlı Abdülkadir Erkan ise “Çerkez’i, Laz’ı, Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı hepsi burada kardeşçe savaşmış. Çok gururluyum. Çanakkale gezilecek, görülecek ve anlatılacak bir şehirdir.” ifadelerini kullandı.

Şehitler Abidesi’ni çok beğendiğini vurgulayan Erkan, ”81 ilden, her taraftan savaşa katılan ve şehit düşenlerin hepsi burada harika bir yer burası.” diye konuştu.

Çanakkale’yi ziyaret ettiğinde bu toprakların ne kadar zor kazanıldığını anladığını dile getiren Bismilli Ali Dalar da duygularını şöyle anlattı:

“Bu topraklara sahip çıkmamız lazım. Şehitlerimizi anmamız lazım. Biz kardeşçe savaştık burada. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu anlatacağım. Çanakkale anlatılmaz ancak yaşanır. 102 yıl önce şehit düşen Diyarbakırlıların isimlerini buldum. Diyarbakır’ın bütün ilçelerinden şehitlerimiz vardı.”

Proje kapsamında 4 gün Çanakkale’de kalacak öğrenciler, Gelibolu, Bozcaada, Eceabat ilçeleri ile Truva Ören Yeri’ni de ziyaret edecek

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde