Kültür ve Turizm Bakanı Çanakkale’de

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Çanakkale Zaferi ve Gelibolu Yarımadası'nın tahliyesinin 102. yılı törenlerine katılmak üzere Çanakkale'ye geldi. Bakan Numan Kurtulmuş, İtilaf Devletleri'ne bağlı güçlerin Gelibolu Yarımadasından tahliyelerinin

Kültür ve Turizm Bakanı Çanakkale’de
Haber Giriş Tarihi: 09 Ocak 2018 17:16 Güncel Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Çanakkale Zaferi ve Gelibolu Yarımadası’nın tahliyesinin 102. yılı törenlerine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi.

Bakan Numan Kurtulmuş, İtilaf Devletleri’ne bağlı güçlerin Gelibolu Yarımadasından tahliyelerinin 102. yılı için geldiği Çanakkale’de Eceabat ilçesinin Seddülbahir köyüne gitti. Düzenlenen törende konuşma yapan bakan, Çanakkale’den geldikleri gibi giden İtilaf Devletleri’ne karşı kazanılan büyük zaferi ve Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal Atatürk ile zaferin isimsiz kahramanlarını hatırladıklarını ifade etti.

Seddülbahir köyündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Numan Kurtulmuş’a Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, temsili “57. Alay Sancağı” ve Kocadere Şehitliği’nden alınan toprak hediye etti.

Törende Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı mini konser verdi.

Seddülbahir’de düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un bu gece Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın Düzenlemiş Olduğu Türk Halk Müziği Konserine katılması bekleniyor.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde