28 Mart 2024 Perşembe

Yük Gemisi Karaya Oturdu

Kuzey Ege'de Bozcaada mendireği önlerinde karaya oturan yük gemisinin, bulunduğu bölgeden kurtarılması için çalışma başlatıldı. Alınan bilgiye göre, 20 Temmuz'da Romanya'nın Köstence Limanı'ndan İsrail'in Hayfa Limanı'na giderken belirlenemeyen bir nedenle kontrolden

Yük Gemisi Karaya Oturdu
Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 21:20 Bozcaada Haberleri Güncel Haberler

Kuzey Ege’de Bozcaada mendireği önlerinde karaya oturan yük gemisinin, bulunduğu bölgeden kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, 20 Temmuz’da Romanya’nın Köstence Limanı’ndan İsrail’in Hayfa Limanı’na giderken belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak Bozcaada mendireği önlerinde karaya oturan 69 metre boyunda ve 884 groston ağırlığındaki Türk bayraklı “Emine Anne” isimli gemi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) tarafından kurtarma çalışması başlatıldı.

Geminin bulunduğu yerden kurtarılması için Çanakkale’ye gelen “Seyit Onbaşı” isimli römorkör, “limbo” olarak bilinen yük transferi çalışması yaparak su yüzeyine yükselmesine yardımcı olacak.

Öte yandan, “Söndüren-7”, “Kurtarma-9”, “Nazım Tur” isimli römorkörler ve bir tahlisiye botu da kurtarma çalışmalarında görev yapmak için hazır bekletiliyor.

Çalışmanın tamamlanıp geminin yüzdürülmesinin ardından su altı sörvey işlemlerinin yapılacağı öğrenildi.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde