10 Yılda 12 Ton Altın Üretimi Yapılacak

Lapseki ilçesinde faaliyet gösterecek altın madenciliği faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Lapseki'nin Şahinli köyünde faaliyetlerini sürdüren TÜMAD madencilik çevre halkına ve basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Tümad madencilik, Yüksek Kimya Mühendisi Hayri Öğüt,

10 Yılda 12 Ton Altın Üretimi Yapılacak
Haber Giriş Tarihi: 15 Kasım 2017 14:18 Güncelleme: Gündem Haberler

Lapseki ilçesinde faaliyet gösterecek altın madenciliği faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Lapseki’nin Şahinli köyünde faaliyetlerini sürdüren TÜMAD madencilik çevre halkına ve basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.
Tümad madencilik, Yüksek Kimya Mühendisi Hayri Öğüt, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, madenden 10 yılda 12 ton altın üretileceğini söyledi.

Bunun yıllık 1,2 ton altına tekabül ettiğini belirten Öğüt, “Bu süre boyunca bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar yaratacak altın ve gümüş madeni, ekonomiye 475 milyon liralık yatırım ve 2 milyar liralık katma değer yaratacak.” dedi.

İşletme Müdürü Çağrı Ökten ise madenin kimyasal arıtma, susuzlaştırma ve geçirimsiz katı atık depolama alanı ile dünyada en yüksek seviyede güvenlik önleminin alındığı nadir madenlerden olduğunu vurguladı.

Ökten, ayrıca madencilik yapılacak bölgenin hava, su, toprak, hayvan ve bitkisel yapısının incelendiği ve bu yapının madencilik faaliyeti devam ederken ve faaliyetlerin bitiminde yapılacak rehabilitasyon çalışmalarından sonra da korunacağını kaydetti.

Toplantıya Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Abalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı