Adalet Kurultayı Başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Son 15 yılda bu ülkenin insanlarının cebinden alınıp bir avuç faiz lobisine ödenen miktar 142 milyar dolar. Sabah akşam benim atletimle uğraşacağına 142 milyar doları

Adalet Kurultayı Başladı
Haber Giriş Tarihi: 01 Eylül 2017 12:29 Güncelleme: Gündem Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Son 15 yılda bu ülkenin insanlarının cebinden alınıp bir avuç faiz lobisine ödenen miktar 142 milyar dolar. Sabah akşam benim atletimle uğraşacağına 142 milyar doları bu ülkenin çiftçisine köylüsüne emeklisine versene.” dedi.

Kılıçdaroğlu, 4 gün sürecek Adalet Kurultayı’nın düzenlendiği Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere köyünde kurulan kamp alanında, yaptığı konuşmada, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının yanlış bir karar olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi dokunulmazlığı kalkan milletvekillerinin tutuklanmalarının doğru olmadığı yönünde bir karar verdi. Dedi ki ‘Milletvekilleri yargılanabilir ama bunlar tutuklanamazlar.’ Anayasa Mahkemesinin bu kararına rağmen, hala bugün çok sayıda milletvekili tutuklu. Çünkü sarayın iznine bağlı bunların serbest bırakılmaları.” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerine seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Siz gerçekten hakimseniz, gerçekten yargıçsanız, gerçekten verdiğiniz kararların arkasında onurluca durmak istiyorsanız, bir an önce ve bir an önce kararlarınızı yeniden verin. Düşünün, herkesin bildiği istisnasız bütün gazetelerin yazdığı MİT tırları meselesi -havuz medyası da bunu yazdı- devlet sırrı sayıldı, Enis Berberoğlu milletvekilimiz gözaltına alındı. Kaçacak diye tutuklandı. Müebbete mahkum edildi, iyi halden 25 yıl ceza verildi. Sormak gerekir bütün dünyanın bildiği, herkesin bildiği, 80 milyonun bildiği bir konu nasıl devlet sırrı sayılır? Ve Enis Berberoğlu bugün cezaevinde. Enis Berberoğlu’na Adalet Kurultayı’ndan adaletli selamlarımızı gönderiyoruz. Suçsuz yere yatıyor.”

“Anayasa Mahkemesinin kararı var. ‘MİT tırları olayı devlet sırrı değildir’ diye. Ama bu karara rağmen Enis Berberoğlu yatıyor.” diyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Düşünün Enis Berberoğlu’nun casuslukla suçlayacaksın, devletin bütün sırlarının saklandığı kozmik odaya FETÖ örgütünün militanlarını sokacaksın. Ve devletin bütün sırlarını FETÖ örgütüne vereceksin. Şimdi sormak gerekiyor devletin bütün sırlarını bir terör örgütüne vereceksin ama dönüp dolaşacaksın Enis Berberoğlu’nu suçlayacaksın. MİT’in ‘CHP üzerinden bir operasyonu nasıl gerçekleştirebiliriz’ arayışında bunlar. Buradan Çanakkale’den sesleniyorum, siz yalnız değil, 7 kişi, 77 kişi, 77 bin kişi gelin, CHP olarak, biz ayakta duracağız. Ödün vermeyeceğiz. Hakkımızı, hukukumuzu sonuna kadar arayacağız. Zulme, zalime teslim olmayacağız. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki haksızlığa susan dilsiz şeytandır. Biz onların şeytanlığına asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı