Belediye Meclisi Toplantısında Gerginlik

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile tartışan Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu'nun mikrofonunun kapatılması üzerine salondan ayrılan AK Parti Grubu, toplantının ikinci oturumuna katılmadı. Çanakkale

Belediye Meclisi Toplantısında Gerginlik
Haber Giriş Tarihi: 05 Ekim 2017 20:12 Gündem Haberler

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile tartışan Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun mikrofonunun kapatılması üzerine salondan ayrılan AK Parti Grubu, toplantının ikinci oturumuna katılmadı.

Çanakkale Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Ömercioğlu, Belediye Başkanı Gökhan’a CHP’nin İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde yaşananları hatırlattı.

Gökhan’ın, bu konunun konuşulacağı yerin meclis toplantısı olmadığını belirtmesi üzerine ikili arasında tartışma yaşandı. Tülay Ömercioğlu’nun konuşmaya devam etmesi üzerine Gökhan, salon görevlilerine mikrofonun kapatılması talimatını verdi. Tartışmanın ardından AK Parti Grubu toplantıyı terk etti.

– “Bu, bir hakarettir”

Ömercioğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu “sahte oy” meselesinin tüm Türkiye’nin gündeminde olduğunu, bunun da belediye meclisinde konuşulmasının çok normal olduğunu söyledi.

Ömercioğlu, şöyle konuştu:

“CHP’nin kendi iç siyasetinde bizzat belediye başkanının, belediye başkan yardımcılarının, belediye işçilerinin yer aldığı ancak AK Parti’nin bunları ortaya çıkartmadığı, doğrudan doğruya birbirleriyle bu çatışmaların basına, Türkiye medyasına yansıdığı ortamda, kendisi gündem maddelerini anlattıktan sonra söz sırası bana geldiğinde bunlarla ilgili söyleme geçtiğimde, kendisi öncelikle ‘barışın kenti, özgürlüklerin kenti’ söylemine uymayacak şekilde doğrudan doğruya mikrofonumu kestirmeye kalktı. Ben konuşmama devam ettiğimde, doğrudan doğruya kendi il başkanlarının vermiş olduğu beyanı söylememle birlikte kendisi direkt olarak konuşmamı kestirtti. Bu, bir hakarettir. Başkan Gökhan bizzat hakaret etmiştir.”

Ömercioğlu, Çanakkale’nin seçilmiş belediye meclisi üyeleri olduklarını vurgulayarak, “Bu şekildeki tavrıyla artık daha fazla hakaretlerine maruz kalmamak, bu çirkin söylemlerini duymamak amacıyla sesimizin çıkmadığı, söylemlerimizin duyulmadığı bir ortamda biz salonu terk etmeye kalktığımızda ise ‘Konuşmayın, konuşmadan çıkın.’ gibisinden de bir söz söylemiştir. Bu nedenle salonu terk ettik. Daha fazla hakaretler duymak niyetinde değiliz, ayrıca bugün yapılacak toplantıya da grup olarak katılmama kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

– “Mecliste bir siyasi partinin içişleri konuşulmaz”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye meclislerinde hiçbir siyasi partinin iç işlerinin konuşulamayacağını söyledi.

Çanakkale’de CHP’nin iç işleriyle ilgili bir durumun söz konusu olduğunu, bunun basında ve kamuoyunda tartışıldığını anlatan Gökhan, şunları kaydetti:

“Yaşanan olaydaki konunun Çanakkale Belediye Meclisi’yle bir akalası yoktur. Belediye Meclisi, kendi konularını görüşür, tartışır, karara bağlar. Eğer meclis üyelerinin bununla ilgili bir konuşacağı konu varsa o konuşulur. Meclisi ilgilendirmeyen bir konudur bu. Bu konu başka platformlarda görüşülür. Mecliste bir siyasi partinin iç işleri konuşulmaz. Ben kendilerine de bunu tartışmak isterlerse başka bir platformda tartışırız diye söyledim. Rica ettim, ısrarla devam edince mikrofonu kapattırdım. Ben hiçbir zaman, bir siyasi partinin iç işinin mecliste konuşulmasından yana değilim, tasvip etmiyorum.”

– “Çanakkale’ye adalet uğramamış”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ise CHP’nin delege seçimlerinde yaşanan olayın ayyuka çıktığını vurguladı.

CHP’nin “Adalet Yürüyüşü” yaptığını, ardından Çanakkale’de “Adalet Kurultayı” düzenlediğini hatırlatan Karadağ, “Ancak CHP’nin ‘adalet’ adı altında yaptığı hiçbir şey Çanakkale’ye yansımamış. Çanakkale’ye adalet uğramamış. Bu tür davranışlar belediye meclisinde ilk defa olmadı. Bunu birçok kez görebiliyoruz. Çanakkale’ye ‘barışın kenti’ diyoruz ama bu tavır barışı savunan bir belediye başkanını yakışmıyor. Kesinlikle ve kesinlikle kendisini kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

– AK Parti’li meclis üyeleri toplantıya katılmadı

Belediye meclisinin ekim ayı toplantısının ikinci oturumu, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti’li 10 meclis üyesinin hiçbiri katılmadı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, toplantının başında yaptığı konuşmada, dünkü oturumda yaşananların, AK Parti’li üyelerce kamuoyuna abartılarak anlatıldığını söyledi.

Delege seçimi konusuyla ilgili mecliste görüşme yapılmaması gerektiğini anlattığını ifada eden Gökhan, şöyle konuştu:

“Çanakkale Belediye Meclisi’nde siyasi partilerin iç işlerinin görüşülmemesi noktasındaki ikazlarımı defaatle belirtmeme, ricalarıma ve ikazlarıma rağmen ısrarla bu konuyu açmaya devam ettiler. Bunun üzerine mikrofonun kapatılacağını ve söylemlerine devam etmelerine izin vermeyeceğimi söylemiştim. Bunun üzerine kalkıp sinirli bir biçimde buradan çıktılar. Herhalde şu anda bizi de televizyonlardan izliyorlardır. Kendilerine de buradan selamlarımı iletiyorum, AK Parti’li meclis üyesi arkadaşlarıma.

Kasım ayında geleceklerini söylemişler. Her zaman gelebilirler, gelsinler. Onlar Çanakkale halkının temsilcileridirler, belediye meclisini terk edip gidemezler. Mücadeleyi burada yapmalıdırlar ama meclis adabını bozmayacaklar. Meclis adabının bozulmasına müsaade etmem. Sevseler de sevmeseler de bu meclisin başkanı benim. Adaba uyulması konusunda dikkat ederim.”

Gökhan’ın konuşmasının ardından meclis gündeminin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı