24 Nisan 2024 Çarşamba

Prof. Dr. Yücel Acer’den ABD’ye Tepki

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yazılı açıklamasında, Filistin'in, Osmanlı egemenliğinden koparılışından

Prof. Dr. Yücel Acer’den ABD’ye Tepki
Haber Giriş Tarihi: 07 Aralık 2017 18:49 Gündem Haberler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasına tepki gösterdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yazılı açıklamasında, Filistin’in, Osmanlı egemenliğinden koparılışından bu yana hiçbir uluslararası antlaşmada, İsrail’in kurulduğu 1948 yılından beri hiçbir Birleşmiş Milletler (BM) düzenlemesinde ve hiçbir uluslararası antlaşma ya da uzlaşmada Kudüs’ün, İsrail’in bir parçası ya da başkenti olarak yer almadığını hatırlattı.

BM’nin 1947 çözüm planında Kudüs’ün, uluslararası statüye sahip bir şehir olarak kabul edildiğini anlatan Acer, şunları kaydetti:

“1967 yılında İsrail, Kudüs’ün yarısını işgal etmiş ve diğer yarısını da kontrol altında tutmaya çalışmış ve bu işgalini halen devam ettirmektedir. ABD Başkanı’nın, ülkesinin bir parçası bile olmayan Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı, her şeyden önce hukuk kurallarını hiçe sayan, gayri meşru bir karardır ve yok hükmündedir. Öte yandan, bu karar yeni çatışmalara, yeniden çok sayıda masum insanın ölümüne ya da yaralanmasına ve yeni zulümlere neden olacak bir kapı açmaktadır. Bu yönüyle de insanoğlunun en temel haklarından birisi olan yaşama hakkını ve barış içerisinde yaşama hakkını hiçe saymaktadır.

Uluslararası hukukun ve insanlığın temel değerlerini hiçe sayan bu kararı kınıyoruz ve Ortadoğu’da yeni zulümlere yol açmadan kaldırılmasını temenni ediyoruz.”

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı