28 Mart 2024 Perşembe

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Çanakkale’de

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizim meselelere bakış açımız, duruşumuz daima millidir. Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin ve Türk milletinin tarafında oluşumuz sorgulanamaz, tartışılamaz. Hukuka yaklaşımımız da yine bu penceredendir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Çanakkale’de
Haber Giriş Tarihi: 29 Kasım 2017 19:39 Gündem Haberler

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bizim meselelere bakış açımız, duruşumuz daima millidir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ve Türk milletinin tarafında oluşumuz sorgulanamaz, tartışılamaz. Hukuka yaklaşımımız da yine bu penceredendir. Ancak bu pencereden yaklaşıldığında biliniz ki evrenselleşmiş ilke ve kuralların uygulanması, bu milli duruşumuzun gereğidir.” dedi.

Feyzioğlu, Çanakkale Baro Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Çanakkale’nin, Gelibolu’nun kendileri için kutsal olduğunu, buradaki şehitliklerin ve gazilerin kahramanlıklarının bugüne de yol gösterdiğini dile getiren Feyzioğlu, şöyle konuştu:

“O vesileyle Çanakkale’ye gelen birisinin geldiği gibi dönmesi, sanıyorum mümkün değildir. İman tazelemek isteyen kim varsa, her zaman tavsiyem Çanakkale’ye gelmelidir. Türk milletinin mücadele azmine, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüne, Türk milletinin kararlılıkla her zorluğu aşacağına dair buradan emin olunuz daha bir umutla dönecektir. Bizim meselelere bakış açımız, duruşumuz daima millidir. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ve Türk milletinin tarafında oluşumuz sorgulanamaz, tartışılamaz. Hukuka yaklaşımımız da yine bu penceredendir. Ancak bu pencereden yaklaşıldığında biliniz ki evrenselleşmiş ilke ve kuralların uygulanması, bu milli duruşumuzun gereğidir.”

– “Dosyadaki deliller sağlam mı değil mi?”

Feyzioğlu, bir gazetecinin “ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasını hukuki yönden nasıl değerlendirdiği” yönündeki soru üzerine, konuyla ilgili iki iddianame bulunduğunu ve bunları satır satır okuduğunu belirtti.

İddianamelerin ekindeki delillerin henüz açıklanmadığını, duruşma boyunca açıklanacağını ve gizli kapaklı hiçbir şey olmayacağını söyleyen Feyzioğlu, şunları kaydetti:

“İki iddianameyi satır satır okuduğunuzda beyan delillerinden, yani tanıkların ifadelerinden daha fazla, belgelerden söz edildiğini görüyorsunuz. Bu belgeler para transferlerine ilişkin belgeler ve e-postalara yönelik iletişimin dinlenmesi belgeleri. E-posta server’ları Türkiye’de değil ve e-postaların dinlenmesine, ele geçirilmesine ilişkin Amerika’daki dosyada yetkili mahkemelerin kararları varsa, bu e-postaların da Amerikan delil hukukuna göre dosyaya kabul edilmesinin mümkün olabileceğini söyleyebiliriz. İşin geleceği yer şu; dosyadaki deliller hukuka uygun ele geçirildi mi geçirilmedi mi? Dosyadaki deliller sağlam mı değil mi? İddialar ağır. İddialar bizi ilgilendiriyor. Bu durumda Türkiye’nin yapması gereken çok akıllı bir hamle var; bu dava ile arasına mesafe koymak.”

Paylaş:
Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Gündem Haberler

Çanakkale Merkezli FETÖ Operasyonu

Çanakkale merkezli 11 ilde ve KKTC'de FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Gündem Haberler

Çanakkale Barosu’ndan Adli Yıl Açılış Törenine Boykot

Adli yıl açılış törenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmesi nedeniyle Çanakkale Barosu da katılmayarak boykot kararı