18 Nisan 2024 Perşembe

4. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED)" 11-15 Ekim'de gerçekleştirilecek. Festival düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamada, her yıl yönetmenler, filmseverler ve çevrecilerin buluşma noktası BİFED'in bu

4. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali
Haber Giriş Tarihi: 28 Eylül 2017 11:54 Bozcaada Haberleri Kültür Sanat Haberleri

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek “Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED)” 11-15 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Festival düzenleme komitesinden yapılan yazılı açıklamada, her yıl yönetmenler, filmseverler ve çevrecilerin buluşma noktası BİFED’in bu yıl Çin, Tayvan, Kenya, Avusturya, Hırvatistan, Avustralya ve Şili’den gelecek filmlere ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Kuzey Ege’nin en önemli turizm destinasyonlarından Bozcaada’da gerçekleştirilecek festivale 70 ülkeden 330 belgesel filmin başvurusunun yapıldığının aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Festivalin açılış filmi İsveç, Almanya ve Finlandiya ortak yapımı, yönetmenliğini Joakim Demmer’in yaptığı ‘Ölü Eşekler Sırtlanlardan Korkmaz’ olacak. Film, Etiyopya hükümetinin ülkenin tarıma elverişli milyonlarca hektar toprağını yabancı yatırımcılara kiralamasını anlatıyor. Hakikatin peşinden giderken, yatırımcılarla, kalkınma bürokratlarıyla, zulmedilen gazetecilerle, mücadele eden çevrecilerle ve topraklarından mahrum bırakılmış, tahliye edilmiş çiftçilerle tanışıyoruz. Film aynı zamanda yarışma kategorisinde de yer alıyor. Festivalin bu yıl da dikkati çeken noktalarından biri de kadın yönetmenlerin festivale gösterdikleri ilgi. Kendi ülkelerinin sorunlarıyla ilgilenen yönetmenlere ağırlık verilerek seçilen filmler arasında Türkiye’den ana yarışma kategorisinde Nejla Demirci’nin ‘Yüzleşme’, Mert Gökalp’in filmi ‘Lüfer’, GAIA Öğrenci Ödüllerinde ise Nesime Karateke’nin ‘Başka’ isimli filmi yer alacak.”

Festival kapsamındaki gösterimler Halk Eğitim Merkezi, Armagrandi, Belediye Çınaraltı Judo Merkezi, Anke Atamer Çocuk Fi̇lmleri̇ Gösteri̇m Salonu ile Salhane Kafe’de yapılacak.

Paylaş:
Çanakkale Cephesi’nde İkmal Faaliyetleri Kitabı Yayınlandı

Kültür Sanat Haberleri

Çanakkale Cephesi’nde İkmal Faaliyetleri Kitabı Yayınlandı

2018 yılında kurulan ve faaliyetlerine devam eden Çanakkale Savaşları Enstitüsü literatüre yeni bir kitap daha

Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Bozcaada Haberleri

Bozcaada Tenedos Tiyatro Festivali 26 Ekim’de

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi 26-28 Ekim’de 1. Tenedos Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak. “Bozcaada’da 3 gün 3 gece tiyatro” temalı festivale

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada Haberleri

Karaya Oturtulan Gemi Yüzdürüldü

Bozcaada ilçesinde, baş tarafından su aldığının tespit edilmesi üzerine kaptanı tarafından karaya oturtulan gemi yüzdürüldü.