28 Mart 2024 Perşembe

Doğal Gaz Lapseki´ye Geliyor

Lapseki’ye doğal gaz hattının ulaşması için gereken önemli bir aşama daha kaydedildi. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma kararını paylaştı ve Lapseki’ye doğal gaz temininde

Doğal Gaz Lapseki´ye Geliyor
Haber Giriş Tarihi: 18 Mayıs 2017 21:55 Güncelleme: Lapseki Haberleri

Lapseki’ye doğal gaz hattının ulaşması için gereken önemli bir aşama daha kaydedildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Bakanlar Kurulu’nun kamulaştırma kararını paylaştı ve Lapseki’ye doğal gaz temininde gelinen süreci değerlendirdi.

Bakanlar Kurulu kararı ile önemli bir aşama kaydedildiğini belirten Turan, “2 yılı aşkın süredir ısrarla EPDK, BOTAŞ gibi kurumlarımızda takip ettiğimiz doğalgaz talebimiz Bakanlar Kurulu tarafından alınan doğal gaz hattının döşeneceği Biga-Lapseki-Çanakkale hattının kamulaştırılması kararı ile önemli bir aşama daha kat etmiş oldu” dedi.
Turan devamında;
“Artık Biga üzerinden Lapseki’ye, oradan da Çanakkale’ye ulaşacak hattın döşenmesi için hiçbir engel kalmadı.
BOTAŞ’ın Ekim ayı içerisinde ihale yapmasını bekliyoruz. İhalenin hemen ardından kazma vurulacak ve inşallah 2017 yılı sonu veya 2018 yılı başında Lapseki’miz doğal gaza kavuşmuş olacak.
Ayrıca 16 inçlik çelik borularla Lapseki üzerinden Çanakkale Merkez’e ulaşacak hat ile Merkez İlçemizin de doğalgaz temininde yaşayabileceği muhtemel sorunun önüne geçilmiş olacak.
Göreve geldiği günden beri Lapseki’ye doğalgazın gelmesi için gayret gösteren Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ediyorum.
Lapsekimize, Çanakkalemize hayırlı olsun” dedi.

Paylaş:
Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Lapseki Haberleri

Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Lapseki Haberleri

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Haberleri

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’dan örnek