25 Nisan 2024 Perşembe

Lapseki’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı

Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp

Lapseki’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı
Haber Giriş Tarihi: 25 Eylül 2017 20:13 Lapseki Haberleri

Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Belediye Başkanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Lapseki’nin 95 yıl önce canları pahasına toprakları vatan yapan ecdadın mücadelesiyle düşmanlardan temizlendiğini söyledi.

Yüksek ruh ve kalplerdeki iman gücüyle vatanı bölmek ve parçalamak isteyenlere karşı durulduğunu anlatan Yılmaz, “Tarihin hiçbir döneminde, bağımsızlığından ödün vermeyen aziz milletimiz ve değerli Lapseki halkımız, ‘hakimiyet milletindir’ diyerek 15 Temmuz’da birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak, vatanımızı bölmek, bayrağımızı göklerden indirmek, ezanımızın sesini susturmak isteyen iç ve dış vatan hainlerine fırsat vermedi, bundan sonra da asla fırsat vermeyecektir.” dedi.

Tören, okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunması, belediye halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Paylaş:
Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Lapseki Haberleri

Yardım Tırı Elazığ’a Gönderildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Lapseki Belediyesi tarafından toplanan yardımlar depremzedelere

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Lapseki Haberleri

13 Yaşındaki Öğrenciye Teşekkür Belgesi

Kumbarasında biriktirdiği tüm parasını depremzedelere bağış için harcayan 13 yaşında ki Ahmet Samet Sarı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Haberleri

7. Sınıf Öğrencisinden Örnek Davranış

Lapseki Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında 7. sınıf öğrencisi Ahmet Samet Sarı’dan örnek