Bülent Tezcan: “Şehitlerin mekanında kimse içki içemez”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Şehitlerin mekanında kimse içki içemez buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri yapıyorsa bu en büyük ahlaksızlıktır. Bunu herkes

Bülent Tezcan: “Şehitlerin mekanında kimse içki içemez”
Haber Giriş Tarihi: 01 Eylül 2017 13:57 Güncelleme: Gündem Haberler Siyaset Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Şehitlerin mekanında kimse içki içemez buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri yapıyorsa bu en büyük ahlaksızlıktır. Bunu herkes öyle bilsin, bu böyle biline.” dedi.

Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere köyünde düzenlenen Adalet Kurultayında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tezcan, kurultayın 2 gündür bayram havasında geçtiğini aktardı.

Tezcan, dün 27 çalıştay yapıldığını, bugün de 33 alt konuda adaleti tartıştıklarını belirterek, “Dün 2 panel yaptık, bugün 2 panel daha yapacağız. Yaklaşık 30 bin kişinin günlük sirkülasyonda olduğu bir çalıştay yapıyoruz. 30 bin kişiye yemek servisi yapıldı. Herkes, bütün etkinlikleri ilgiyle takip ediyor. Dinamik bir şekilde kurultay beklediğimizin üstünde bir etki yapmaya ve ilgi görmeye başladı. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.” ifadesini kullandı.

Yarın ve sonraki gün yapılacak panellerin tamamlanmasının ardından kurultayın önemli sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaklarına işaret eden Tezcan, şöyle devam etti:

“Tabii bu kurultaydaki büyük ilgi, belirli çevreleri olduğu gibi rahatsız ediyor. Rahatsızlıkları görmeye başladık. Kurultayın başlangıcında iktidar çevreleri rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından gerçek olup olmadığı belli olmayan ve burada asla müsaade etmeyeceğimiz bazı görüntüleri paylaşarak bu büyük önemli toplantıya, bu güzel buluşmaya çamur atma telaşı içindeler. Yine buralarda aynı yalanlar, yalanlar değişmiyor arkadaşlar. Gezi direnişi itibarını düşürmek için ‘Kadıköy’de türbanlı bacımıza saldırdılar.’ diye yalan uydurmuşlardı. Bunun üzerinden bir süreç yönetmeye kalktılar, onu yönetemeyeceklerini gördüler. Arkasından ‘camide içki içildi’ yalanıyla ortaya çıktılar, Gezi direnişi sırasında. Onun da yalan olduğu anlaşıldı, ‘Görüntüleri var’ dedikleri şeyin görüntüleri de ortaya çıkmadı. Şimdi aynı dil aynı üslupla aynı iftiralarla Adalet Kurultayını karalama peşindeler.”

– “Şehitlerin mekanında kimse içki içemez”

Tezcan, AK Parti Grup Başkanvekili Turan’ın sosyal medya hesabından söz konusu görüntüleri izlediğini belirterek, bu alan içerisinde böylesi bir girişime kendilerinin müsaade etmesinin, es geçmesinin ve görmemezlikten gelmelerinin mümkün olmadığına dikkati çekti.

Sabaha kadar birçok güvenlik görevlisinin alanı taradığını, sabah çöplerin dahi tarandığını vurgulayan Tezcan, şu görüşlere yer verdi:

“Şehitlerimize yakışmayacak tutum içerisine girilmemesi konusunda sonuna kadar hassasiyet içerisindeyiz. Ancak bütün buna rağmen olduğu iddia edilen ve bizim görmediğimiz bu tip görüntüleri gerçek olduğu iddiasında birileri kesin olarak kanaat sahibiyse o zaman şu şüphe kuvvetli bir şüphe haline geliyor ve demek ki birileri bir şeyleri planlı bir şekilde buralara soktular. Yoksa buraya yemek sokmak bile özel bir merasime tabi. Bırakın dışarıdan başka bir şey sokmayı. Şehitlerin mekanında kimse içki içemez buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri yapıyorsa bu en büyük ahlaksızlıktır. Bunu herkes öyle bilsin, bu böyle biline. Ama ortada öyle bir şey yokken böyle bir şey varmış gibi bir yeni yalan üzerinden Adalet Kurultayı’nı itibarsızlaştırmaya kalkanlar varsa bu da ondan daha büyük bir ahlaksızlık ve alçaklıktır.”

Tezcan, bugüne kadar bu konuda azami hassasiyet gösterdiklerini, bundan sonra da göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Tezcan, “Sayın Bülent Turan Çanakkale milletvekilidir, kendi bölgeleridir. Kendi bölgesinde böyle güzel ve kutsal buluşmayı yapıyoruz. Bununla ilgili bu tip uydurma paylaşımların peşine düşeceğine mutlu olsun. Kendisini davet ediyoruz. Gelsin beraber gezelim, 24 saat yaşasın ne konuşuluyor ne söyleniyor ne yeniyor ne içiliyor buyursun kendisi müşahede etsin. Hiç olmazsa adaletle ilgili onun da söyleyecekleri bir şeyler varsa ondan da yararlanırız.” dedi.

Paylaş:
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Siyaset Haberleri

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

Siyaset Haberleri

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Gündem Haberler

Büyük Zaferin 97’nci Yıl Dönümü

Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, gaziler de