25 Nisan 2024 Perşembe

MİT Cumhurbaşkanı’na Bağlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir açıklama yapmış. Diyor ki; 'MİT Cumhurbaşkanı'na bağlandı, Cumhurbaşkanı partili birisi, siyasal iradeye bağlandı, bu yanlış oldu'. Ben

MİT Cumhurbaşkanı’na Bağlandı
Haber Giriş Tarihi: 04 Eylül 2017 21:53 Siyaset Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir açıklama yapmış. Diyor ki; ‘MİT Cumhurbaşkanı’na bağlandı, Cumhurbaşkanı partili birisi, siyasal iradeye bağlandı, bu yanlış oldu’. Ben de soruyorum, MİT kime bağlıydı düne kadar? Başbakan’ın partisi yok muydu? Bunlar böyle parti yönetiyor işte.” dedi.

AK Parti Gelibolu İlçe Başkanlığı tarafından halk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Turan, burada partililere seslendi.

Bülent Turan, MİT’in Cumhurbaşkanı’na bağlanmasına değinerek, şunları söyledi:

“CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir açıklama yapmış. Diyor ki; ‘MİT Cumhurbaşkanı’na bağlandı, Cumhurbaşkanı partili birisi, siyasal iradeye bağlandı, bu yanlış oldu’. Ben de soruyorum, MİT kime bağlıydı düne kadar? Başbakan’ın partisi yok muydu? Bunlar böyle parti yönetiyor işte. Cumhurbaşkanı’na bağlanınca partiye bağlanıyormuş ama MİT 90 yıldır Başbakan’a, yani genel başkana, yani siyasetçiye bağlı, bu sorun değil. Bu sorunlu bir kafa işte.”

“Siyasetçiye güvenmeyen, bürokrata ayar çekmeye asla izin vermeyen bu anlayış, sorunlu bir anlayıştır.” diyen Turan, şöyle devam etti:

“Artık 2019’da Başbakanlık yok, Cumhurbaşkanlığı var. Halkımız seçerse baş tacı, seçmezse yine baş tacı. O yüzden MİT bağlandı, bağlanmadı meselesi komik. Artık yeni sistem uyum yasalarıyla birlikte hayata geçecek. Hangi kurumun kanunu lazımsa o kanunu geçireceğiz. İnşallah Türkiye’nin huzuru, mutluluğu, demokrasinin büyümesi için ekonomimizin büyümesi için gayret edeceğiz.”

– “Yarımadanın ayağa kalkması için gayret edeceğiz”

Bülent Turan, Çanakkale’de nüfusun yarısının köylerde yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Alan başkanlığı sizi ilgilendiriyor. 2 gün önce Kültür ve Turizm Bakanımız ile beraberdik. Alan başkanlığımızdan brifing aldık. Yetkilerini, bütçesini değerlendirdik. Alan başkanlığımızın daha çok turist getirmesi, Çanakkale’nin bunları paylaşması için köylerinizin imarı için ne yapması gerekiyorsa katkı sağlayacağız. Kanunsa kanun, bütçeyse bütçe bulacağız ama yarımadanın ayağa kalkması için gayret edeceğiz. Bütçemizi artırarak köylerimize daha çok hizmet edeceğiz. Biz köylümüzü, köylerimizin yaşanabilir, imar edilebilir duruma gelmesini istiyoruz. Tabii ki şehirlerimizden farklı kültürü var, tabii ki şehirli gibi değil ama insan yaşamının rahat olması için elimizden geleni yapacağız.”

Paylaş:
Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Siyaset Haberleri

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Koronavirüs Açıklaması

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca Çanakkale’de hızla artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklamalarda

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

Siyaset Haberleri

Turan: Annelere Destek Olmak Sizi İnsan Yapar

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir restoranda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

Siyaset Haberleri

Bülent Turan: CHP’li İsimleri Tek Tek Açıklayacağım

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'deki ziyaretleri kapsamında, Gelibolu Yarımadası'nda görevli köy muhtarları ile Gelibolu Öğretmenevi'nde bir araya geldi.