2017 Turkcell Gelibolu Maratonu Başladı

Turkcell Gelibolu Maratonu, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda 3 bin kişinin katılımıyla başladı. Bu yıl "Barış İçin Koşuyoruz" sloganıyla üçüncüsü düzenlenen maraton, ünlü isimler ve binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Maraton, Morto Koyu'nda startı verilen

2017 Turkcell Gelibolu Maratonu Başladı
Haber Giriş Tarihi: 01 Ekim 2017 15:10 Güncel Haberler Spor Haberleri

Turkcell Gelibolu Maratonu, tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 3 bin kişinin katılımıyla başladı.

Bu yıl “Barış İçin Koşuyoruz” sloganıyla üçüncüsü düzenlenen maraton, ünlü isimler ve binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Maraton, Morto Koyu’nda startı verilen 42 kilometrelik ana maraton yarışıyla başladı. 3 bin kişinin yer aldığı organizasyonda daha sonra sırasıyla yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusuna katılanlar start aldı.

10 kilometre koşusunda startı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Dünya Şampiyonu atlet Mizgin Ay verirken, Burcu Esmersoy, Kadir Çöpdemir ve Pascal Nouma bu koşuda yer aldı.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu maratonu, 3 yıl önce Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında başlattıklarını hatırlattı.

Maratonun dünyanın en önemli tematik maratonları arasına girdiğine işaret eden Terzioğlu, şunları söyledi:

“Avrupa Atletizm Kulübü burayı 5 yıldızlı koşular arasına aldı. Koşmayı seven, dünyadaki herkes muhakkak Gelibolu’da koşmalı, bu müthiş duyguyu yaşamalı. Burası tarihle sporun bir arada olduğu, hakikaten eşi bulunmaz bir yer. Çanakkale’de bu toprakların altında bütün dünya ulusları koyun koyuna yatıyor. Biz de üç sene önce başladığımız barış temalı maratonumuzla buna vurgu yapmak istiyoruz. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından birinde, bu toprakların bize yaşattığı duyguların anısına Morto Koyu’na bu barış fidanını dikiyoruz. Turkcell’in Çanakkale’ye Mektuplar projesi ve Gelibolu Maratonu’nu birleştirip, barış vurgusunu sonsuza kadar yaşatmak için geçen sene böyle bir orman oluşturmuştuk. Barış ormanımıza bu sene 10 bin fidan daha dikeceğiz. Çanakkale topraklarından dünyaya yayılan barış gibi ormanımız da her yıl daha da büyücek.”

– Barış fidanı dikildi

Gelibolu Maratonu sırasında, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin bulunduğu Morto Koyu’nda sembolik fidan dikimi gerçekleşti.

Törene, Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu ile Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile davetliler katıldı.

Maratonun tamamlanmasının ardından Morto Koyu’nda oluşturulan alanda ödül töreni düzenlenecek.

Paylaş:
Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Güncel Haberler

Bülent Turan’ın Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Ramazan bayramı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Güncel Haberler

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Fidan Dikimi

Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak fidan dikme etkinliği

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

Güncel Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 80 İşbaşı

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Yeni Mağazacılık A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale merkez ve ilçelerde