20 Nisan 2024 Cumartesi

Wi-Fi’de Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Ev ve iş yerlerinde yaygın olarak kullanılan kablosuz yerel ağ sistemi Wi-Fi'de veri gizliğini ortadan kaldıran güvenlik açığı tespit edildi. Belçika Katolik Leuven Üniversitesinden siber güvenlik araştırmacısı Mathy Vanhoef'in, hazırladığı internet

Wi-Fi’de Güvenlik Açığı Tespit Edildi
Haber Giriş Tarihi: 17 Ekim 2017 15:05 Teknoloji Haberleri

Ev ve iş yerlerinde yaygın olarak kullanılan kablosuz yerel ağ sistemi Wi-Fi’de veri gizliğini ortadan kaldıran güvenlik açığı tespit edildi.

Belçika Katolik Leuven Üniversitesinden siber güvenlik araştırmacısı Mathy Vanhoef’in, hazırladığı internet sitesiyle kamuoyuna duyurduğu güvenlik açığının bilgisayar korsanlarına yerel ağa bağlı bilgisayar ve mobil cihazlardaki veri trafiğine nüfuz etme imkanı sağladığı belirtildi.

Güvenlik açığının Wi-Fi Korumalı Erişim 2 (WPA2) Protokolünü kullanan tüm sistem ve cihazları etkilediği ifade edildi.

Vanhoef, protokoldeki açığın bilgisayar korsanlarına “krack” adı verilen müdahaleyle sisteme yeni bir ağ anahtarı yükleyerek ağ kullanıcılarının şifrelerine, e-posta yazışmalarına ve diğer şifrelenmiş verilere ulaşma imkanı verdiğini kaydetti.

Açığın WPA2 Protokolünü kullanan Android, Linux ve OpenBSD işletim sistemlerini kullanan cihazları ve daha sınırlı olmakla birlikte, macOS ve Windows işletim sistemlerini kullanan cihazlar ile MediaTek Linksys modemlerini de etkilediği kaydedildi.

Tüm Wi-Fi cihazlarının güvenlik açığı nedeniye risk altında olduğunu vurgulayan uzmanlar, veri hırsızlığı ve fidye yazılımı gibi saldırılara karşı dikkatli olunması ve açığı onarmak için hazırlanacak sistem ve erişim güvenlik yamalarının yüklenmesi tavsiyesinde bulundu.

Vanhoef’in Birleşik Devletler Bilgisayar Acil Durum Teyakkuz Timi ve Avrupa’daki siber güvenlik kurmlarıyla koordinasyon içinde hazırladığı güvenlik raporu 1 Kasım 2017’de Dallas’ta düzenlenecek Bilgisayar ve İletişim Güvenliği (CCS) Konferansına sunulacak.

Paylaş:
Türkiye’de Yaptı, Üç Kıtada Patent Aldı

Teknoloji Haberleri

Türkiye’de Yaptı, Üç Kıtada Patent Aldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde geliştirilen Dayanıklı Aşı Taşıyıcı Protein Mikrokürecik Teknolojisi, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’nın sorasında bir patent de Avrupa Patent

Resmi Kurumlar Pardus’a Geçiş Yapıyor

Teknoloji Haberleri

Resmi Kurumlar Pardus’a Geçiş Yapıyor

Yerli işletim sistemi olan Pardus, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teknolojide yerli ve milli ürünler çağrısının ardından büyük bir

Albayrak Grubu Yerli Yazılım Pardus’a Geçiyor

Teknoloji Haberleri

Albayrak Grubu Yerli Yazılım Pardus’a Geçiyor

Yeni Şafak Gazetesi, Albayrak Medya Grubu’nun, Amerika Birleşik Devletleri’ne tepki olarak yerli yazılıma geçiş sürecini hızlandırmış olduğunu duyurdu. Yeni Şafak’ın