20 Nisan 2024 Cumartesi

Öğrencilerden Temizlik Maddesi Üretimi

Yenice'de bulunan Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri tamamen kendi imkanları ile geliştirdikleri sıvı sabun, köpük sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, banyo ve tuvalet temizleyici,

Öğrencilerden Temizlik Maddesi Üretimi
Haber Giriş Tarihi: 06 Kasım 2017 18:51 Eğitim Haberleri Yenice Haberleri

Yenice’de bulunan Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri tamamen kendi imkanları ile geliştirdikleri sıvı sabun, köpük sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, banyo ve tuvalet temizleyici, bulaşık deterjanı, cam sil ve kolonyadan oluşan ürünlerini “Metem Kimya” markası ile satışa sundular.

Okul Müdürü Hasan Baş yürütülen çalışmalar sonucunda okula Kimya Teknolojileri alanında çağın gerektirdiği standartlara uygun üç yeni laboratuvar ve üretim atölyesi kazandırıldığını belirtti. Döner Sermaye İşletmesinin yasal üretim izinlerinin ve üretimi yapılan temizlik , kozmetik ürünlerinin Sağlık Bakanlığı ve Sanayi Ticaret Bakanlığı onaylarının alındığını ifade eden okul müdürü, “Okulun marka değerini çok önemsiyoruz. Üretilen ürünlerimizi METEM KİMYA markası ile tüketiciye ulaştıracağız. Şu anda hedefimiz Çanakkale deki diğer okullarda, üniversitemizde, hastane ve Belediye’de bu ürünlerimizin kullanılması” dedi. BAŞ, günde 5 ton üretim yapabileceklerinin altını çizdi.

Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümünde sürdürülen çalışmalar hakkında okulda incelemelerde bulunan Yenice Kaymakamı Ahmet Başer ve Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, bölüm öğretmenleri ve üretimde çalışan öğrencilerle görüşerek üretilen ürünlerin satışa sunulması için yapılabilecekleri görüştü. İlçe Kaymakamı Ahmet Başer, “Öncelikle Çanakkale merkez ve çevre ilçelerde bulunan okullarımız ile resmi kurumların temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen bu üretim faaliyeti ülkemiz genelinde bakanlığımıza bağlı yalnızca üç okulda uygulanıyor. Okulumuzun da bu okullar arasında olması gurur verici” dedi. BAŞER, bu tür çalışmaların Mesleki ve Teknik Eğitimin güçlenmesi, özgüveni gelişmiş ve girişimci gençlerin yetiştirilmesi adına önemli olduğunu vurguladı. İlçemizdeki tüm okulların yakından izlendiğini ve eğitim adına yapılan faaliyetleri desteklediklerini ifade etti.

Paylaş:
Kobak Süt Ürünleri Açıldı

Yenice Haberleri

Kobak Süt Ürünleri Açıldı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın katılımı ile Yenice'de Kobak Süt Ürünleri'nin açılışı

Yenice’de Nitelikli Yağma Operasyonu

Yenice Haberleri

Yenice’de Nitelikli Yağma Operasyonu

Yenice'de düzenlenen nitelikli yağma operasyonunda, 8 şüpheli gözaltına

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Eğitim Haberleri

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Çanakkale'de 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla törenler