Gökçeada’nın kuzeydoğusunda Kaleköy ve Kuzulimanı arasında bulunan ve 1999 senesinde park ilan edilen bölge Türkiye’nin ilk sualtı parkı niteliğindedir. Akdeniz ve Karadeniz’in göç yolları üzerinde bulunması sebebi ile Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda çok sayıda balık çeşidi ve deniz canlısı bulunmaktadır.
Gökçeada’nın kuzeydoğusunda Kaleköy ve Kuzulimanı arasında bulunan ve 1999 senesinde park ilan edilen bölge Türkiye’nin ilk sualtı parkı niteliğindedir. Akdeniz ve Karadeniz’in göç yolları üzerinde bulunması sebebi ile Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nda çok sayıda balık çeşidi ve deniz canlısı bulunmaktadır. Bu canlılardan bazıları ise; Akdeniz foku, vatoz, İspermeçet balinası, yunus, su kaplumbağası gibi çok çeşitli özel canlılardan oluşmaktadır.
Gökçeada Suatlı Milli Parkı’nın kullanımı ise iki bölgeye ayrılmış olup, her bölgede farklı aktiviteler yapılabilmektedir. Yüzme ve balık tutma izni Yıldızkoy’a verilmişken, diğer bölgelerde hem avlanmak yasak hem de dalış için izin gerekli. Gökçeada Sulatı Milli Park içerisinde bulunan Mavi Koy, serbest dalış adına oldukça uygun. Muhteşem bir sualtı dünyası ile karşılaşacak olduğunuz milli parkta isterseniz bir rehber eşliğinde dalış eğitimlerine katılarak bölgede daha detaylı bir dalış gerçekleştirebilirsiniz.
Tüm bu yönleri ile özellikle profesyonel dalış için merakı olanlar adına bölge muhteşem bir alan sağlıyor.
Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada 1970 yılında bu ismi almıştır. Daha önce İmroz Adası olarak anılmaktaydı. Kıyı şeridinin uzunluğu yaklaşık 95 km. olan adada 5 gölet bulunmaktadır. Su kaynaklarının çokluğu bakımından dünyanın dördüncü adasıdır. Ada genel anlamda her zaman rüzgârlıdır. Adanın coğrafi yapısı çevre adalardan oldukça farklıdır. Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethetmesinin ardından, Homeros’un […]
Bu Yer Hakkında Deneyimlerinizi Paylaşın