Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı

Biga Belediyesi tarafından organize edilen Alışveriş ve Kültür Festivali, Biga Kapalı Pazar Yeri’nde açılış töreniyle bu gün başladı.

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Başladı
Haber Giriş Tarihi: 21 Haziran 2019 22:29 Biga Haberleri

21 – 22 – 23 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin açılış törenine Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalde ilk konuşmayı gerçekleştiren Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin geleceğe hayırlar ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. “Doğru zamanda doğru iş yapanları kutluyorum. Hepinizin bildiği gibi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022 yılında hizmete açılacak. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın katılımlarıyla 18 Mart 2017’de temeli atılan sadece bir köprü değil tarım, turizm, kültür, istihdam kısacası her şey demek olan bir eserdir. Bu festivalin başlamasının anlamı da birincisi yapılan festivalin Çanakkale Köprüsü açıldığında sadece Çanakkale’nin ilçeleri burada olmayacak. Avrupa burada olacak. Gönüllerin şehri Biga’nın Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Çok büyük bir vizyon katmış. Bizim yerli ve milli kültürü yaşatmak gibi bir görevimiz var. Kültürümüze sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ise konuşmasında “Biga’mız tarım ve hayvancılık, sanayi ve ticarette cazibe merkezi olmaya, büyük yatırımcıları çekmeye ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor.” diyerek festivalin başta esnaflar olmak üzere tüm Biga halkına, bol bereketli kazançlar sunmasını temenni etti.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da açılış konuşmasında, “Kıymetli Bigalı hemşehrilerimiz istedi ve bu hasreti bitirmek de bizlere borç oldu. Biga festivaline, festival de en yakıştığı şehirle buluştu. İlkini düzenlediğimiz ‘Biga Alışveriş ve Kültür Festivalimiz’ öyle 2-3 günde alınan bir kararla, bu olsun, şöyle olsun, biz yaptık oldu anlayışıyla yapılmıyor. Hazırlıklarımıza haftalar öncesinde, kılı kırk yararcasına başladık. Farklılıklarla, farkındalıklar oluşturarak sahaya indik. 7’den 70’ye en kıymetlilerimiz olan Bigalılara ses verdik ve minicik yavrularımızdan tutun da gençlerimize, onlardan tutun da büyüklerimize, annelerimize, babalarımıza, esnafımıza, derneklerimize; kısacası her kesimden her yaşa kadar ulaştık. Herkesin isteğini dinlemeye çalıştık ve gözlerdeki heyecana, gönüllerdeki birliğe ortak olduk. Bunları yaparken farklı dünya görüşlerine farklı anlayışlara her zaman saygılı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz 55 bin olarak birlikte Biga’yız. Sen yoksan bir eksiğiz. Gönül koymaya, kırmaya değil; Gönüller yapmaya ve o gönüllerde yaşamaya geldik. Ben bu duygularla sözlerime son verirken, ‘Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’mizin Biga’mıza hayırlı olmasını diliyor. Siz saygıdeğer misafirlerimizi kıymetli Bigalı hemşehrilerimi ve sosyal medyadan ve televizyon ekranlarından bizleri canlı takip eden izleyicilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Böylesi coşkulu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm misafirlerimiz ve çocuklarımız için iyi eğlenceler temennisinde bulunarak, esnafımıza hayırlı işler ve vatandaşlarımıza da hayırlı alışverişler diliyorum” diye konuştu.

Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, alışveriş, kültür sanat ve çeşitli etkinlikler 23 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da