Biga’da 147. STP Toplantısı Yapıldı

Sivil Toplum Platformunun (STP) 147. toplantısı Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştrildi.

Biga’da 147. STP Toplantısı Yapıldı
Haber Giriş Tarihi: 13 Eylül 2019 19:46 Biga Haberleri

Biga´da, Sivil Toplum Platformunun (STP) 147. toplantısı gerçekleşti.

Sivil Toplum Platformunun (STP) 147. toplantısı Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur başkanlığında Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya, Kaymakam Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yiğit, son üç yıldır öğrenci sayısında önemli bir düşüş oldu belirtti.

Yiğit, “Türkiye genelinde son yıllarda ciddi manada öğrencilerin sayılarında düşüş söz konusu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Biga’da üç birim var. Biga, içinde fakülte bulunduran ender ilçelerden bir tanesi. Genelde üniversitelerin ilçelerdeki birimi meslek yüksek okulu dediğimiz iki yıllık birimlerden oluşuyor. Biga’da bir değil iki tane fakülte var. Bir tanesi çok büyük öğrenci çeken iktisadi idari bilimler fakültesi, bir diğeri ise son yıllarda revaçta olan uygulamalı bilimler fakültesi. Biga’da 8 bin 850 öğrenci sayımız. Fakülte olarak mevcut sayı 4 bin 965. Bu yıl YÖK 750 kontenjan tanıdı. Önceden bu sayı bin 400 idi. Sadece üç bölümün ikinci öğretimi var. Diğer öğretimlerin ikinci öğretimleri kapanmış durumda” diye konuştu.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ise 4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 13. Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri fuarı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Doğan, bu yıl 130 firmanın yer alacağı fuarı 140 bin ziyaretçinin gezmesini hedeflediklerini bildirdi.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da