Biga’da 3 Yeni Lahit Bulundu

Biga´da, patlayan su borusunun onarımı için kazı yapılırken 3 lahit bulundu. Alınan bilgiye göre, Kemer köyüne su akışını sağlayan boru patladı. Köy muhtarlığı borunun onarımı için kepçe getirterek kazı çalışması başlattı.

Biga’da 3 Yeni Lahit Bulundu
Haber Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 23:45 Biga Haberleri Gündem Haberler

Biga´da, patlayan su borusunun onarımı için kazı yapılırken 3 lahit bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kemer köyüne su akışını sağlayan boru patladı. Köy muhtarlığı borunun onarımı için kepçe getirterek kazı çalışması başlattı. Bu sırada 3 lahite rastlandı. Kepçe operatörü durumu jandarma ile Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Arkeoloji Müzesinden bölgeye gelen kazı ekibi, 3 lahitin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlattı. Kurtarma kazısıyla lahitlerin tümü toprak altından çıkarıldı.

Lahitlerin bulunduğu tarlanın sahibi İsmail Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 dönümlük tarlanın babasından miras kaldığını bildirdi. Su borusu patlamasıyla lahitlerin gün yüzüne çıktığını belirten Güler, “Kazı yaparken lahitler çıktı. Müze müdürlüğü yetkilileri ile jandarmaya haber verildi. Arkadaşlar geldiler, çalışma yaptılar.” dedi.

Köy sakini Ali Koç ise lahitin kapağının açılmamasına tepki göstererek, kapakların tümünün herkesin önünde açılmasını istedi.

Paylaş:
Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Haberleri

Parion’da Bin 900 Yıllık Anıt Mezar Kitabesi Bulundu

Biga Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Biga Haberleri

19 Asırlık Kadın Hekim Mezarı Bulundu

Kemer köyü yakınında yer alan 2 bin 700 yıllık antik kent Parion'daki kazılarda 1900 yıllık kadın hekim mezarı ortaya

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Biga Haberleri

Biga’da Cezaevi Firarisi Yakalandı

Çan Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan firar eden şahıs düzenlenen operasyonla Biga'da